Hlavní obsah

Recept newyorských milionářů na play-off? Jágr!

NEW YORK

Newyorští Rangers se údajně znovu intenzivně zajímají o hokejistu Jaromíra Jágra. Ačkoliv obranné řady Jezdců po několika zraněních prořídly, generální manažer a trenér Glen Sather se podle zdroje deníku New York Times spíše zajímá o hvězdné křídlo Washingtonu. O Jágrově odchodu se spekuluje již od loňského draftu, nyní je prý trejd na spadnutí.

Článek

Jágr má ve Washingtonu strávit ještě čtyři a půl sezóny, za něž si vydělá 50 miliónů dolarů. A právě astronomická výše jeho platu tíží Capitals jako závaží. I proto jsou ochotni Rangers k Jágrovi přihodit ještě dvacet miliónů dolarů...

Satherův postoj k případné výměně se v průběhu posledních měsíců často měnil. Jednou byl už Jágr jednou nohou v New Yorku, pak bylo zase vše jinak. Ovšem nepříznivá aktuální situace Jezdců možná vyprovokovala vedení klubu k definitivnímu "ano".

Rangers jsou ve Východní konferenci až desátí a při nedávném utkání v Madison Square Garden žádali fanoušci Satherovu hlavu. Příchod renomovaného útočníka by je tak mohl - alespoň na chvíli - umlčet. Zda navíc do trejdu tlačí Sathera i šéf klubu, není jasné.

Nespokojenost s výkony týmu je ale ve vedení zřejmá. Klub vyplácí hráčům každoročně 80 miliónů dolarů, stále mu však uniká play-off. Nejbohatší celek NHL chyběl v bojích o Stanleyův pohár již šestkrát v řadě a ve čtyřech posledních případech u toho byl právě Sather.

Reklama

Související témata: