Hlavní obsah

Hašek v Detroitu zůstane, má se doplňovat s Josephem

DETROIT

Na zápasové zatížení to zatím není, přesto se brankář Detroitu Dominik Hašek, jenž ve čtvrtek oslavil devětatřicáté narozeniny, pomalu pustil do lehkého tréninku. Po téměř třech týdnech klidu kvůli obnovenému zranění třísel začal Hašek ve středu s přípravou na suchu a v bazénu. Půjde-li vše hladce, mohl by během týdne obout brusle.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Dominik Hašek možná během týdne začne s přípravou na ledě.

Článek

Hašek se o aktuální informace s novináři ve středu nepodělil. Detroitskou arénu opustil ještě v době, kdy se jeho spoluhráči potili na ledě, a tak novinky sděloval kouč Dave Lewis. "Dominik se cítí daleko lépe. Mluvil jsem s ním dnes ráno a prý se za poslední týdny všechno obrátilo k lepšímu," řekl Lewis.

Hašek, který problémy s třísly řešil nedávno i se známým fyzioterapeutem Pavlem Kolářem, se podle něj ještě během tohoto týdne podrobí dalšímu ultrazvukovému vyšetření a dopadne-li vše dobře, mohl by během sedmi až deseti dnů zahájit přípravu na ledě.

Joseph zůstane

To potvrdil i generální manažer Detroitu Ken Holland. "Během příštího týdne rozhodneme, jestli Dominik bude moci začít s tréninkem na ledě," oznámil Holland, podle nějž se přestalo uvažovat o odchodu Curtise Josepha ještě v průběhu letošní sezóny. Naopak vše nasvědčuje tomu, že pokud se Hašek brzy vrátí, bude se s Josephem klasicky střídat v brance a záda jim bude krýt Manny Legace.

"Tyhle věci ale budeme opravdu řešit, až bude Hašek zdravý. Každopádně je to příjemný problém: rozhodovat se, zda do branky postavit zdravého Haška nebo zdravého Josepha," dodal Holland, ačkoliv ještě nedávno vířil vodu prohlášením, že se Detroit bude chtít Haška zbavit.

Olympijský vítěz z Nagana, který se do zámoří vrátil po ročním odpočinku loni v létě, stačil v probíhajícím ročníku NHL odehrát pouhých 14 zápasů. Momentálně nechytá od 8. prosince loňského roku, kdy se mu obnovilo zranění třísel.

Reklama

Související témata: