Hlavní obsah

Lang: Po Jágrově odchodu to není ono

ST. PAUL

Jako ryba na suchu si přijde Robert Lang po výměně Jaromíra Jágra do New Yorku Rangers. Útočník Washingtonu přiznal, že v kabině nejhoršího celku Jihovýchodní divize nepanuje příliš zdravé ovzduší a připustil, že případný odchod by jej rozhodně nemrzel.

Článek

Hokejový Washington čeká v letošním roce téměř 30miliónová finanční ztráta a v hlavním městě USA se i po Jágrově výměně neustále spekuluje o dalších možnostech jak ušetřit. V úvahu logicky přichází odchod dalších štědře placených hráčů, Langa, Olafa Kölziga nebo Petera Bondry.

"Nepřekvapilo by mě, kdybych já, Olie (Kölzig) nebo další ze spoluhráčů s vysokým platem odešel ještě před koncem sezóny," řekl Lang před nedělním Utkáním hvězd v Minnesotě listu Washington Post. Třiatřicetiletý český hokejista ročně vyjde klub Teda Leonsise na 5 miliónů dolarů.

Detroit nebo Dallas?

Podle Langa navíc zavládla v týmu po Jágrově odchodu tíživá atmosféra. "S Jardou odešel i jeden z pilířů naší hry a i když ostatní dělají, co mohou, je jasné, že se nám bude dařit jen těžko. Za takové situace atmosféra v kabině houstne," líčil momentálně druhý muž kanadského bodování NHL.

Langovi se nelíbí ani představa, že by se Leonsis pokusil kádr Washingtonu zásadně obměnit. "Pokud dojde k výraznému omlazení týmu, pak nemá smysl, abych ve Washingtonu zůstával. Ve třiatřiceti bych chtěl hrát v týmu, kde je reálná šance na zisk Stanleyova poháru," přiznal.

Dokonce má i jasno, který dres by nejraději oblékal. "Uměl bych si představit angažmá v Detroitu nebo Dallasu," naznačil další možný směr své kariéry před nedělní premiérou v Utkání hvězd.

Reklama

Související témata: