Hlavní obsah

Na Detroit zapomeň, vzkázal Haškovi Holland

DETROIT

Brankář Detroitu Dominik Hašek v úterý kvůli problémům s třísly oznámil konec letošní sezóny, kariéru však ukončit nehodlá a věří, že se dá dohromady pro příští ročník NHL. Otázkou ovšem je, čí svatyni by český gólman střežil. Generální manažer Detroitu Ken Holland totiž naznačil, že s Haškem do budoucna už nepočítá.

Článek

"Očekávám, že v dresu Detroitu se už Hašek neobjeví," vzkázal v úterý v noci Holland listu Detroit News. "Jsem hluboce zklamán, a to hned z několika důvodů. Velmi mě zklamal Dominik, který týmu nepřinesl to, co jsme od něj očekávali. Navíc mě teď mrzí, že jsme dvakrát poslali Curtise Josepha na farmu, takže jsme celé jeho rodině způsobili potíže se stěhováním," řekl Holland.

Holland už začal hledat cestu, jak se vyvázat z šestimiliónového kontraktu českého reprezentanta, aby Haškovi nemusel platit celou částku. Podle listu Detroit News ale Holland zatím neví, jak s nepojištěnou smlouvu naložit. Původně měl dokonce klub Haškovi platit osm miliónů, ale těsně před začátkem soutěže gólman přistoupil na snížení platu.

Tým prý rivalitu necítil

Haška, který se při oznámení o rezignaci na letošní sezónu netajil zklamáním, se zastal jeho kamarád Chris Chelios. "Kdysi jsem měl také problémy s třísly a umím si představit, jak strašné to musí být zranění pro brankáře. Dominik na tom není vůbec dobře, potřebuje klid," řekl čtyřiačtyřicetiletý veterán.

Podle Cheliose se soupeření Haška s Josephem na atmosféře v týmu nijak nepodepsalo. "Byl to jejich problém, oni se vyrovnávali s tím, kdo bude chytat a kdo bude sedět. My hráči jsme vycházeli s oběma," líčil Chelios.

Kapitán Detroitu Steve Yzerman nicméně podotkl, že situace, kdy se v týmu potkávali Hašek s Josephem, byla přinejmenším neobvyklá. "Nevím, co bych k tomu řekl. Ale bylo to divné," řekl Yzerman.

Dva měsíce čekání na nic

Devětatřicetiletý Hašek přišel s překvapivým oznámením o ukončení sezóny v úterý. "Sezóna pro mě skončila," řekl devětatřicetiletý gólman, který během svého obnoveného působení v dresu Detroitu odchytal pouhých čtrnáct zápasů a od prosince byl kvůli zranění třísel mimo hru.

"Dva měsíce jsem čekal, že se třísla dají dohromady, můj stav se ale dokonce zhoršil. Tohle ale není konec kariéry, příští rok jsem opět zpět," uvedl olympijský vítěz z Nagana. Kterým směrem se budou Haškovy kroky ubírat však zatím není vůbec jasné.

Reklama

Související témata: