Hlavní obsah

Hašek se v tichosti vrátil

PRAHA

Po předčasném ukončení sezóny NHL se v úterý vrátil do republiky hokejový gólman Dominik Hašek. Comeback ve staronovém dresu Detroitu mu nevyšel kvůli vleklému zranění třísel. Poté, co v polovině února ročník odpískal, nežilo se mu v Detroitu lehce. Generální manažer Ken Holland vzkázal, že s ním již nepočítá, kritizovali jej také novináři.

Článek

Není divu, Hašek naskočil do NHL po roce v ústraní a brzy jej začaly trápit problémy s třísly. Ty mu dovolily odehrát pouhých čtrnáct utkání. A to bylo pro Rudá křídla zklamáním. Haškův návrat totiž způsobil řadu turbulencí, především znepříjemnil život jeho nástupci Curtisi Josephovi. Ten pendloval mezi farmou a prvním týmem, aby byl nakonec rehabilitován jako jednička.

Těžký život v Detroitu

"Moje třísla to nezvládla. Dva měsíce jsem každý den doufal, že se to zlepší, ale poslední týden to bylo ještě horší," řekl před čtrnácti dny zklamaný Hašek agentuře AP. Brankář však nehodlá svou kariéru již poněkolikáté 'definitivně' uzavřít. Chce se vrátit, jenže v Detroitu ho údajně již nechtějí. Svědčí o tom Hollandova slova, podle nichž ho "Hašek zklamal".

Ani mezi detroitskými novináři neměl na růžích ustláno. Poté, co i po ohlášení svého odchodu stále navštěvoval kabinu, jej komentátor deníku Detroit Free Press označil za nežádoucí vyrušení. "Opustil tým, už nemůže být dále jeho součástí," vyzval ho k návratu do Česka.

Ještě nekončí

Devětatřicetiletý gólman je přesvědčen, že jeho kariéru neukončí ani hrozící stávka v NHL. Ta může vypuknout v příští sezóně, pokud se vedení soutěže s hráčskou asociací nedohodne na podmínkách nové kolektivní smlouvy.

"Myslím si, že žádná stávka nakonec nebude. Mluví se o ní totiž s takovou samozřejmostí, že právě proto se podle mne budou všechny strany ze všech sil snažit, aby se dohodly," řekl Hašek nedávno v rozhovoru pro Večerník Praha.

Při schůzce s reprezentačním koučem Slavomírem Lenerem minulý týden v Detroitu navíc naznačil, že by na sklonku léta na Světovém poháru znovu rád oblékl dres národního mužstva, s nímž se obřadně loučil již po nevydařeném čtvrtfinále s Ruskem na olympijských hrách v Salt Lake City.

Reklama

Související témata: