Hlavní obsah

Brodeur: Stávka v NHL pošle kluby ke dnu

MONTREAL

Obavy ze stávky hokejistů NHL, která může výrazně narušit příští sezónu, narůstají. Vedení ligy se nemůže dohodnout se zástupci hráčů hlavně na platovém stropu a stávka je na spadnutí. Podle brankáře New Jersey Martina Brodeura by to ale znamenalo, že některé z třicítky klubů situaci neustojí a zkrachují. Spousta hokejistů by tak přišla o práci...

Foto: ČTK

Brankář Martin Brodeur se obává o budoucnost NHL.

Článek

Hvězda obhájců Stanleyova poháru nesouhlasí s tvrzením některých funkcionářů, že snížení počtu klubů lize pomůže. "Všichni si všimli, že je tu spousta hráčů. Hrajete s nějakým týmem a vůbec neznáte jména těch kluků," řekl před pondělním zápasem s Montrealem. "Pokud dojde ke stávce a bude dlouhá pauza, jsem si jistý, že některé týmy zmizí. A to je špatné," obává se.

Uvědomit by si to podle něho měli i zástupci hráčské asociace NHLPA. "My jako členové asociace chceme dělat dobře svou práci a zaměstnat co nejvíc lidí," tvrdí Brodeur.

Příliš brzy soutěž rozšířili

Ve svém pravidelném sloupku v Le Journal de Montreal z minulého týdne Brodeur požadoval, aby se vedení ligy začalo zabývat skutečnými problémy místo vymýšlení nových pravidel pro brankáře. "Jsou to majitelé, kdo způsobili největší problémy, když se příliš brzy dohodli na rozšíření ligy," kritizoval kanadský brankář rozšiřování soutěže. "Ve třiceti týmech se talent příliš rozmělnil," tvrdí Brodeur.

Vedení NHL se nemůže dohodnout se zástupci hráčů především na zavedení platového stropu, což ohrožuje podpis nové kolektivní smlouvy. Na poslední schůzce v říjnu předložili členové asociace ligovým funkcionářům návrh na úpravu platů, ale ti jej odmítli, protože se jim škrty nezdály dostatečné.

Reklama