Hlavní obsah

Rangers prohrávají, Jágr je ale v New Yorku šťastný

NEW YORK

Z hokejového New Yorku mizí hráči, hvězdné řady Rangers prořídly. Český útočník Jaromír Jágr to ve své kariéře zažívá již potřetí. Před třemi lety v Pittsburghu, nedávno i ve Washingtonu. Teď je to ale jiné, ví, že případná výměna ho nepotká. "Chci v dresu Jezdců ukončit kariéru. Nemyslím si, že bych mohl hrát ještě někde jinde," věří Jágr.

Článek

"Když se dostanete na vrchol, chcete na něm již zůstat. Myslím si, že tohle je vynikající klub, ve skvělém městě... Když tohle jednou ochutnáte, již nechcete jinam," dodal pro list Newsday kladenský odchovanec, který se nikdy netajil obdivem k životu v New Yorku.

Ale opravdu jsou Rangers tak dobří, jak Jágr vypráví? Když před šesti týdny poprvé na tiskové konferenci oblékl modrý dres slavného týmu, byli Jezdci uprostřed honby za místenkou v play-off. Nyní je to již jen úsměvná vzpomínka. Ani v sedmé sezóně za sebou se nejbohatší klub NHL neprobojuje do bojů o Stanley Cup.

"Když jsem přišel, myslel jsem si, že se dostaneme do play-off. A pořádně toho využijeme," vzpomínal Jágr na první dojmy z New Yorku. To se ale nestalo.

A nastal výprodej. Z New Yorku odešel Jágrův přítel Petr Nedvěd, duše a srdce klubu Brian Leetch a také ruský technik Alexej Kovaljov. Navíc Jágrův parťák z útoku Martin Ručinský má údajně taky našlápnuto k výměně...

"Není příjemné dívat se na tyhle změny," poznamenal Jágr. Přesto je ale v New Yorku šťastný. "Tohle je místo, kde jsem chtěl vždy hrát. Bylo by lepší, kdybych mě vyměnili do Rangers již před třemi lety, ale jsem rád, že jsem dočkal."

Reklama

Související témata: