Hlavní obsah

Hašek: Nechtěl jsem, aby se o vrácení platu vědělo

DETROIT

Hokejový brankář Detroitu Dominik Hašek sice předčasně ukončil sezónu, dále však zůstává s týmem Red Wings. "Chci zůstat součástí týmu, být se spoluhráči, i když s nimi nemohu být na ledě. Naším cílem je Stanley Cup," řekl Hašek v rozhovoru pro deník Detroit News. Zároveň potvrdil, že se hodlá v příští sezóně vrátit.

Foto: PRÁVO

Dominik Hašek

Článek

Když jste se rozhodl ukončit sezónu, snesla se na vás vlna kritiky. Byla oprávněná?

Nečetl jsem všechno, dozvěděl jsem se jen to, co mi lidé řekli. Nemám pro to žádnou odpověď. Vím, co dělám. Jenom já vím, jak moc jsem se snažil vrátit. Naneštěstí se to nepodařilo, proto jsem musel sezónu ukončit. Nemohl jsem totiž hrát tak, jak jsem si představoval. Čtyřikrát nebo pětkrát jsem to znovu zkoušel, ale vždy to bylo horší a horší.

V únoru jste řekl, že hodláte hrát i v příštím ročníku. Stále to platí?

Chci se vrátit, ale v první řadě musím být zdravý. Pokud nejste zdravý, nemůžete hrát.

Hodláte zůstat s týmem i během play-off?

Nechci tým rozptylovat, tak jsem to řekl i trenérům a vedení. Řekněte mi, co ode mne očekáváte, ptal jsem se jich. Vyjasnili jsme si to. Chci zůstat součástí týmu, chodit na zápasy, být se spoluhráči, i když s nimi nemohu být na ledě. Naším cílem je vyhrát Stanleyův pohár. Play-off je velmi vzrušující, chci, aby tým úspěl. Na vyřazovací boje přijede z Evropy i má rodina.

Proč jste se rozhodl vrátit část platu?

To je ryze soukromá záležitost mezi mnou a klubem. Bylo to mé rozhodnutí, protože jsem nemohl splnit očekávání. Nechtěl jsem to zveřejnit, ale Ken Holland (generální manažer Detroitu - pozn. red.) chtěl nejspíš zmírnit tu zmiňovanou kritiku.

Domníváte se, že vaše zraněná třísla budou potřebovat operativní zákrok?

Podle svých zkušeností z minula si myslím, že nikoliv. Ale naslouchám lékařům, protože mým cílem je vrátit se zpět a znovu hrát hokej.

Reklama

Související témata: