Hlavní obsah

Jágr má pod čepicí, kdyby přestoupil jinam, už by vypadl

Philadelphia

S jasným cílem se vracel Jaromír Jágr do nejslavnější hokejové soutěže planety - po dlouhé době získat třetí mistrovský titul NHL. Jakmile se začalo spekulovat o tom, že opustí ruský Omsk, v němž působil tři roky, oficiálně o něj kromě Philadelphie usilovalo hned několik týmů - Detroit, Montreal a Pittsburgh, s nímž své dva Stanley Cupy vyhrál. Ani jeden z těchto týmů slavný pohár letos nevyhraje.

Foto: Tom Mihalek, ČTK/AP

Hokejisté Philadelphie Jaromír Jágr (vpravo), Erik Gustaffson (uprostřed) a Claude Giroux se radují z branky.

Článek

Jágr překvapivě zvolil po svém návratu dres Philadelphie a fanoušky Pittsburghu si tím rozezlil. Ti totiž neslyšeli na Jágrovy připomínky, že mu vedení Tučňáků nabídlo záměrně špatné podmínky, aby projevilo snahu, ale o služby veterána doopravdy nestálo.

Pro fanoušky byl zrádce. A teď Jágr navíc pomohl vyřadit jejich miláčky v čele s Malkinem a Crosbym už v prvním kole play-off. Navíc v sezóně, v níž patřil Pittsburgh k největším favoritům soutěže.

Dalšími zájemci o Jágrovy služby byly Detroit, který tradičně sází na zkušené harcovníky, a kanadský Montreal, v němž by se potkal s Tomášem Plekancem. Rudá křídla ale skončila už v prvním kole, když nestačila po pěti zápasech na Nashville, a Montreal do play-off vůbec nepostoupil.

A kladenský rodák je stále v boji o pohár. A je si moc dobře vědom, že před sezónou udělal správné rozhodnutí. Po vyřazení Pittsburghu prohlásil: „Všechna mužstva, která mi loni v létě nabízela kontrakt, jsou už venku. Takže já jsem spokojený, zvolil jsem dobře," usmíval se.

Ještě dvanáct vítězných zápasů a splní se mu sen znovu pozvednout Stanley Cup nad hlavu.

Reklama

Související témata: