Hlavní obsah

VIDEO: Hokejový útočník Torres se odvolá proti trestu na 25 zápasů

New York

Hokejista Raffi Torres a Hráčská asociace NHL se odvolají proti dlouhému trestu na 25 zápasů, který útočník Phoenixu obdržel za hrubý faul na slovenského hokejistu Mariána Hossu z Chicaga v třetím utkání prvního kola play off. Datum pro slyšení u komisionáře soutěže Garyho Bettmana nebylo dosud stanoveno, hráčská unie ale již naznačila, že bude usilovat o zkrácení trestu, nikoliv jeho úplné zrušení.

Torresův brutální faul na Hossu

 
Článek

Torres byl po faulu ramenem na Hossovu hlavu potrestán za hrubou hru už potřetí za posledních 13 měsíců a má reputaci hráče, který je známý nedovolenými a zákeřnými zákroky.

Třiatřicetiletý Hossa zůstal po zásahu ležet na ledě a opustil ho na nosítkách. Absolvoval vzápětí vyšetření v nemocnici, odkud byl po pár hodinách propuštěn. Chicago poté zdravotní stav svého nejproduktivnějšího hráče v základní části označilo za "pozitivní".

Do dalších utkání Blackhawks ale Hossa již nenastoupil a pro Chicago letošní boje o Stanley Cup záhy skončily, když podlehlo Phoenixu 2:4 na zápasy.

Torresův trest byl nejdelší za poslední roky od suspendace dalšího vyhlášeného průšviháře Chrise Simona. Ten v prosinci 2007 ještě v barvách newyorských Islanders stoupl úmyslně na nohu Fina Jarkka Ruutua, za což nesměl nastoupit do celkem 30 duelů.

Reklama

Související témata: