Hlavní obsah

Minnesota získala nejžádanější volné hráče Pariseho a Sutera

New York
Aktualizováno

Nejžádanějšího útočníka na trhu volných hráčů Zacha Pariseho i obránce Ryana Sutera získal tým Minnesota Wild. Vedení klubu podepsalo s oběma sedmadvacetiletými Američany totožný kontrakt na 13 let, během něhož si vydělají 98 miliónů dolarů, tedy 7,538 miliónu ročně.

Článek

Parise strávil svou celou dosavadní kariéru v New Jersey, kde byl minulou sezónu kapitánem a pomohl do mu do finále Stanley Cupu. Podpisem smlouvy s Wild se nicméně vrací domů, neboť pochází z Minneapolis, kde stále žijí jeho rodiče, a on sám má v této oblasti dům.

Minnesotě také pomohlo, že si jako jeden z mála týmů mohla dovolit zaplatit oba hráče, neboť dlouholeté kamarády lákalo hrát spolu v jednom klubu. Parise se Suterem už před deseti lety získali zlato na MS hráčů do 18 let, dva roky nato přidali titul na šampionátu dvacítek a na olympijských hrách ve Vancouveru 2010 vybojovali stříbro.

Stejně jako Parise hrál dosud i Suter v NHL za jediný klub, Nashville Predators. O jeho služby měl eminentní zájem Detroit, jenž mu nabízel 90 miliónů na 13 let, nakonec však i toto lukrativní vábení přebila Minnesota.

Oba hráči mají za sebou sedm let v prestižní lize. Parise odehrál 502 zápasů, v nichž nastřílel 194 gólů a připsal si 216 asistencí. Suter má na kontě o 40 duelů víc, zaznamenal v nich 38 branek a 200 přihrávek.

Reklama

Související témata: