Hlavní obsah

Hurikán Sandy odložil Židlického odlet do USA na konec listopadu

Praha

Příští týden měl Marek Židlický odletět za oceán, jenže všechno je zase jinak. Pětatřicetiletý obránce bude zřejmě i po reprezentační pauze nastupovat v hokejové Tipsport extralize za Kladno, neboť včera oznámil, že v Česku setrvá minimálně do konce listopadu.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Marek Židlický (vpravo) v dresu Kladna.

Článek

„Měl jsem letenky už na příští sobotu, jenže všechno zamotalo řádění hurikánu Sandy. Situace v New Jersey, kde mám bydlení, je hodně složitá. Není tam benzín, jsou i problémy s elektřinou, takže aktuálně platí, že tady ještě do konce měsíce zůstávám," prozradil Židlický.

Původně se chystal během výluky strávit doma jen pár týdnů, postupně ale mění plány. „Rád jsem si to prodloužil. Hokejem se tady bavím a hlavně si užívám obrovský zájem diváků. Fanoušci jsou úžasní a nejen na Kladně. Všude," tvrdí světový šampión z roku 2005, jemuž ale k 17. listopadu vyprší pojistka, takže v případě chuti pokračovat v nejvyšší tuzemské soutěži musí uzavřít novou.

„Jen s tím může nastat problém. Jinak v Kladně hraju za symbolickou částku, nejsem tady přece kvůli penězům, ale kvůli lidem." Nejpozději v prosinci se už do zámoří vydá, kdyby se však NHL ani po Vánocích nerozjela, nevylučuje Židlický případný návrat. „Zatím nechci předbíhat, existují různé možnosti," dodává.

Reklama

Související témata: