Hlavní obsah

Hanzal: Co mě v extralize štvalo? Jedině rozhodčí

Útočník Martin Hanzal už nevěřil, že se kolotoč NHL roztočí. Hráč Phoenixu tak končí své angažmá v Českých Budějovicích a už ve středu odlétá do USA. Zatím bez rodiny. „Manželka se synem přiletí asi za dva týdny, až trochu opadne ten blázinec,“ řekl pětadvacetiletý klíčový hráč Kojotů.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejisté HC Mountfield Milan Michálek (uprostřed) a Martin Hanzal (vpravo).

Článek

Kolik procent jste dával naději, že se NHL v lednu rozběhne?

Nevěřil jsem tomu, už jsem odpískal celou sezónu. Myslel jsem si, že tenhle ročník dohraju v Budějovicích. Ale jsem rád, že nakonec došlo k dohodě.

Byl jste v kontaktu se spoluhráči, kteří zůstali za mořem?

Hlavně s Vrbičem (Radim Vrbata) a Michim (Zbyněk Michálek). Michi tam byl celou dobu. Po sezóně šel na operaci s kyčlí a pak rehabilitoval a trénoval ve Phoenixu. Dokonce začal hrát i golf, tak jsem na něj zvědavý. Vrbič tady odehrál pár zápasů za Boleslav a do Ameriky letěl před Vánocemi, aby se připravil, kdyby NHL začala. Měl prostě dobré informace...

Jak se cítíte vy?

Jsem v pohodě. Teď mě malinko zlobila ruka, ale kdyby se to nepohnulo v NHL, tak bych v úterý už normálně hrál ligu. Myslím, že formu mám dobrou. My všichni, kteří jsme během výluky hráli v Evropě, budeme ve výhodě. Aspoň si to myslím. Pro kluky, kteří neodehráli ani zápas, bude těžší do toho najednou skočit.

Budete vzpomínat na extraligovou anabázi v dobrém?

Rozhodně. Mohl jsem být doma, hrát za Budějky. Byl jsem v jedné lajně s Vencou Prospalem a Milanem Michálkem. Jsem tomu rád. Jediné, co mě štvalo, byli rozhodčí. Snad v každém zápase. Na ně opravdu v dobrém vzpomínat nebudu. V NHL je daleko větší respekt hráče k hráči, i ze strany sudích. Nepískají každou blbost. Tady je trend chodit si pro fauly, zato v NHL se chce každý zlepšovat a souboje se snaží ustávat.

Jaké máte informace o startu NHL?

Vím jen to, že v sobotu by měly začít kempy a 19. ledna celá soutěž. Ale jestli se skutečně začne v tomhle termínu a bude z toho 50 nebo 48 zápasů, to netuším. Každopádně to bude šílený záhul. Podle mě budeme muset hrát každý druhý den, jinak se to nedá zvládnout.

Reklama

Související témata: