Hlavní obsah

Předčasné vyřazení Vancouveru zlomilo kouči Vigneaultovi vaz

Vancouver

V prvním kole play off neuhráli hokejisté Vancouveru proti San Jose ani bod, a to byl poslední hřebíček do rakve kouče Alaina Vigneaulta. Když k tomu vedení připočítalo i předčasné vyřazení mužstva v loňské sezóně, byl osud trenéra zpečetěn. Dvaapadesátiletý Vigneault končí u týmu po sedmi letech.

Foto: Andy Clark, Reuters

S koučem Alainem Vigneaultem se vedení rozloučilo poté, co jeho svěřenci druhý rok po sobě vypadli v prvním kole play off.

Článek

Quebecký rodák vedl Vancouver od roku 2006 a v základní části s ním nasbíral 313 výher, což je klubový trenérský rekord. S týmem až na jednu sezónu pokaždé postoupil do vyřazovacích bojů, šestkrát vyhrál Severozápadní divizi a dvakrát získal Prezidentovou trofej za vítězství v základní části.

V roce 2011 Canucks marně bojovali ve finále s Bostonem o první Stanley Cup v klubové historii, v následujících dvou letech však skončili pokaždé v prvním kole play off. Letos Vancouver neuhrál ani jeden zápas v sérii se San Jose.

Během působení u Canucks získal Vigneault v roce 2007 Jack Adams Award pro nejlepšího kouče NHL a ještě dvakrát byl na cenu nominován. Před Vancouverem trénoval v letech 1997-2000 Montreal.

Reklama