Hlavní obsah

Zvládne Chicago poslední krok, nebo si Boston zachrání kůži?

Boston

Do zápasu číslo 6 zbývá pár hodin a nervozita v zámoří se blíží maximálním hodnotám. Pokud hokejisté Blackhawks zvládnou potřetí za sebou porazit Bruins, pozvednou na bostonském ledě nad hlavy Stanley Cup. V opačném případě se cirkus NHL přesune k rozhodujícímu sedmému duelu do Chicaga, kde by se hrálo v noci na čtvrtek...

Foto: Jim Young, Reuters

Zdeno Chára (vlevo) s Davidem Krejčím se radují ze vstřelení gólu ve finálové sérii play off s Chicagem.

Článek

Už je to šest let, co mohl vítězný tým slavit zisk hokejového grálu bezprostředně po zápase před vlastními fanoušky a Chicago může dnes v noci tuto sérii ještě natáhnout. „Je potřeba na to moc nemyslet. Musíme zůstat při zemi. Jet do Bostonu a hrát jako normálně," vybízel obránce Jestřábů Michal Rozsíval.

Po dopoledním rozbruslení se oba trenéři snažili působit klidně, ale moc jim to nešlo. Do karet jim ale hraje, že nejspíš nebudou postrádat klíčové muže svých sestav. „Toews stoprocentně nastoupí," jásal nad zlepšeným stavem kapitána trenér Chicaga Joel Quenneville.

Také bostonský Claude Julien je přesvědčen, že centr druhého útoku Patrice Bergeron, který v předchozím zápase odstoupil a s nespecifikovaným zraněním musel do nemocnice, bude rovněž nachystaný skočit na led. „Patrice se oblékne na rozbruslení před zápasem a uvidíme, co bude dál," řekl s nadějí v hlase Julien. Pak by už nemusel přeskupovat útoky a řada Jágr-Bergeron-Marchand by nejspíš zůstala pohromadě.

Zápas by mohla ovlivnit i kvalita ledu. Teploty v Bostonu překročily pětatřicet stupňů a hokejová výheň se dá očekávat na ledě i v hledišti. „Bude to válka," je si jistý kouč jestřábů Quenneville.

„My se ale budeme rvát, abychom jeli k nim na zápas číslo sedm. Nedáme jim nic zadarmo. A chceme využít našeho publika. Dodá nám energii," prohlásil nejproduktivnější hráč play off a centr první bostonské řady David Krejčí. „Musíme podat náš nejlepší výkon a uvidí se," kontroval Rozsíval.

Začíná se ve 2 hodiny SELČ a na Sport.cz můžete sledovat podrobnou on-line reportáž.

Reklama

Související témata: