Hlavní obsah

Hokejová NHL je s Jágrem pořád lepší než bez něj, píší v zámoří

Boston

Vedení Bostonu oznámilo ve středu Jaromíru Jágrovi, že s ním už pro příští sezónu nepočítá. Hrající legenda si tak bude hledat nové angažmá a podle svých slov by si ještě minimálně jeden rok rád zahrál v nejprestižnější NHL. Špitá se o zájmu New Yorku Rangers či Philadelphie a zámořští novináři věří, že po slavné 68 některý z týmů sáhne.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Jaromír Jágr a kouč Claude Julien na střídačce Bostonu během třetího finálového duelu.

Článek

„Možná že kdybych dal v play off dvacet gólů, byl by to jiný příběh. Mně jich ale dvacet schází," rozesmál Jágr novináře, když se ho ptali na rozhodnutí Bostonu, které oznámilo, že s Jágrem už pro příští sezónu nepočítá. Bude ale Jágr hrát i v příštím roce NHL?

„Jágr, kterému bude v příští sezóně 42, už není hráčem, který vyhrává tabulky střelců a je považován za nejlepšího útočníka ligy, ale v letošní sezóně dokázal, že toho může svým spoluhráčům ze své pozice křídla ještě hodně dát," píše pro cbssports.com hokejový žurnalista Adam Gretz.

Kladenskému rodákovi v případných vyhlídkách na další působení v kanadsko-americké soutěži výrazně přitíží skutečnost, že v play off nevstřelil ani jeden gól. „V sezóně 2013 odešel s 16 góly a 19 asistencemi z Dallasu do Bostonu, což je pěkně působivá statistika na jednoho z nejstarších hráčů ligy. Jeho gólová impotence v play off může klamat. Ale to by neměla," pokračuje novinář ve článku s názvem „Bude Jaromír Jágr hrát i v sezóně 2013/14?"

Mladší verze hráče by skórovala

Gretz se však Jágra zastává. Při střeleckém trápení se totiž český útočník snažil týmu pomoci jinak. „Když už nic jiného, tak v play off dokazoval, jak skvělý je na puku a jak tvořivý dokáže na křídle být a připravovat šance pro spoluhráče. Samozřejmě, mladší verze Jágra by pravděpodobně pár puků do sítě procpala, ale Jágrova gólová impotence byla zaviněná spíš smůlou než nemohoucností."

Jágr přišel do Bostonu krátce před začátkem vyřazovacích bojů. Bruins přitom chtěli původně angažovat Jerome Iginlu, který však z Calgary nakonec odešel do Pittsburgu. „Nezapomeňme taky, že Jágr byl až plán B, když nevyšel příchod Jerome Iginly. Přišel až těsně před play off a na tým měl velký vliv, a to i bez skórování," míní redaktor.

„Teď záleží už jen na tom, který tým přehlídne jeho mizernou produktivitu v play off a najde místo pro dominantního hráče s pukem. Doufejme, že někdo ten krok udělá, protože NHL je s Jágrem pořád lepší než bez něj."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.