Hlavní obsah

Čerstvý vítěz Stanley Cupu Frolík opouští Chicago a míří za kamarádem Pavelcem do Winnipegu

Chicago

Za svým kamarádem gólmanem Ondřejem Pavelcem se stěhuje z Chicaga čerstvý vítěz Stanley Cupu útočník Michael Frolík. Klub jej vyměnil do Jets za volbu ve třetím a pátem kole draftu 2013. Spolu s českým hokejistou odchází od Blackhawks i autor rozhodující branky v sedmém finále proti Bostonu Dave Bolland. Ten má namířeno do Toronta.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Michael Frolík se Stanley Cupem nad hlavou.

Článek

Frolík přišel do Chicaga z Floridy v říjnu 2011 a následně podepsal s klubem tříletou smlouvu na sedm miliónů dolarů. V letošním roce odehrál český reprezentant v základní části zkrácené sezóny NHL 45 zápasů s bilancí tří branek a sedmi asistencí, stejnou bilanci měl i ve 23 duelech play off.

Klub se jejich odchodem snaží získat prostředky, aby mohl podepsat nové smlouvy s obráncem Nickem Leddym a útočníkem Marcusem Krugerem, kteří se 5. července stanou chráněnými volnými hráči.

"Není to nic proti Davemu Bollandovi nebo Michaelu Frolíkovi, oba se významně podíleli na našem úspěchu. Přejeme jim hodně štěstí," uvedl generální manažer Stan Bowman.

Chtějí prý dát šanci mladým

Chicago chce podle jeho slov dát šanci mladým hráčům, které má k dispozici na farmě. "Máme spoustu mladých kluků a hrát může jen dvanáct útočníků. Musíme pro ně najít místo," podotkl Bowman.

Například Bollandův post ve druhé formaci by měl převzít Brandon Pirri, který v 76 zápasech v uplynulé sezóně AHL nasbíral 75 bodů.

Ušetří 5,7 miliónů dolarů

Odchodem Frolíka a Bollanda klub ušetřil přibližně 5,7 miliónu dolarů. Bolland, který se podílel i na vítězství Chicaga ve Stanleyově poháru v roce 2010, měl garantovaný příjem 3,375 miliónu a Frolík 2,33 miliónu dolarů. Oběma hráčům smlouvy končily za rok.

Frolík přišel do Chicaga v říjnu 2011 a následně podepsal s klubem tříletou smlouvu na sedm miliónů dolarů. V letošním roce odehrál český reprezentant v základní části zkrácené sezony NHL 45 zápasů s bilancí tří branek a sedmi asistencí, stejnou bilanci měl i ve 23 duelech play off.

Reklama

Související témata: