Hlavní obsah

Carolina loví tajemného hráče. Jágr to ale není, ukončil dohady manažer klubu

Raleigh

Hokejová budoucnost Jaromíra Jágra je nadále zahalena tajemstvím. Spekulace o jeho možném angažmá v celku Carolina Hurricanes ukončil ve čtvrtek generální manažer týmu Jim Rutherford, který podle serveru sbnation.com zájem o jednačtyřicetiletou legendu popřel. Obnovené spolupráce s forvardem Hurikánů Jiřím Tlustým, s nímž Jágr hrál v útoku během výluky NHL v Kladně, se tedy fanoušci podle všeho nedočkají.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Jaromír Jágr na střídačce Bostonu

Článek

Rutherford v úterním interview pro rozhlasovou stanici 99.9 The Fan přiznal, že Hurricanes jsou v kontaktu s jedním z hvězdných útočníků, který je momentálně bez angažmá. Podle indicií se mělo jednat právě o Jágra, který po sezóně skončil v Bostonu a momentálně v zámoří řeší svoji budoucnost.

"Jsme v kontaktu s jedním z nejlepších hráčů, který je momentálně bez smlouvy a má zájem u nás hrát. Navíc chce jen roční smlouvu," uvedl Rutherford. Carolina si podle jeho slov ale před případným angažováním hráče, kterého nechtěl blíže komentovat, musí udělat prostor pod platovým stropem.

Kanadská televizní stanice TVA Sports v závěru minulého týdne s odkazem na rozhovor s Petrem Svobodou, který Jágra zastupuje, uvedla, že olympijský vítěz, dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru by rád hrál v Montrealu a s Canadiens je v kontaktu. Zároveň ale také TVA Sports uvedla, že Jágr je v kontaktu i s Carolinou.

Svoboda rovněž připustil, že jedním z lákadel v Carolině, která by byla považována za poněkud překvapivou volbu, je pro Jágra působení bývalého spoluhráče Rona Francise ve vedení klubu. Zároveň ale Svoboda zopakoval, že o Jágra zajímají více než tři kluby.

"Když to zkrátím, tak tu máme více než tři kluby, které mají zájem. Jaromír si chce být jistý rozhodnutím, jež udělá, protože byl ve Philadelphii, byl také v Dallasu a pak ještě v Bostonu," uvedl Svoboda pro server CanesCountry.com. "Chce mít jistotu, že to rozhodnutí bude správné," doplnil střelec vítězného gólu z olympiády v Naganu, kde byl Jágrovým spoluhráčem.

Reklama