Hlavní obsah

Růžička názor nezměnil: Hertl měl hrát ještě rok za Slavii a jezdit na nároďák

Praha

Je pyšný, jakého bouráka na Slavii vychovali, svůj úsudek na jeho odchod do zámoří však dosud nezměnil. Ani čtyřgólové představení, které Tomáš Hertl předvedl v noci na středu v NHL, s koučem Slavie Vladimírem Růžičkou nepohnulo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Slávistický trenér Vladimír Růžička

Článek

„Já to říkám pořád stejně. Že měl ještě zůstat ve Slavii. Třeba proto, že jsou tu akce nároďáku a on toho ještě v nároďáku moc neodehrál," řekl Růžička po středečním dopoledním tréninku v pražském Edenu. Hráči se tu pod jeho vedením chystali na páteční souboj o hokejového vládce Prahy proti Spartě. V kabině se však probíralo jediné téma: Hertl, Hertl, Hertl.

Růžička je ve svých soudech na rozdíl od extatických reakcí okolí ještě hodně opatrný. „Aby dal šest gólů za tři zápasy, tak to nečekal nikdo. Je to parádní. Ale jestli bude hrát dobře, nebo špatně, to se teprve uvidí. Zatím mu to jde," přemítal Růžička, který v létě trval na tom, aby Hertl ještě nejméně rok hrál za Slavii. „Na hodnocení je ještě moc brzy," řekl.

Nesrovnávat s Jágrem!

A už vůbec by podle něj neměl být útočník San Jose srovnáván s Jaromírem Jágrem. Česká legenda včera vyrovnala český rekord v počtu utkání odehraných v NHL. Společně s Romanem Hamrlíkem mají teď oba na kontě 1395 utkání.

„Všechno je otázkou času. Z extraligy, kde Hertla z NHL sledovali, ale vědí, že je to šikovný hráč. Je dobře, že ho dali do první lajny. Je mladý, má velký potenciál a všechno před sebou," tvrdil slávistický trenér. „Příprava a rozvoj ve Slavii Hertlovi hodně pomohly."

Že by Hertlovi náhlá sláva stoupla do hlavy natolik, až by se stala jeho přítěží, se nebojí. „Na základě tří zápasů ale není možné dělat nějaké dalekosáhlé závěry," dodal Růžička.

Reklama

Související témata: