Hlavní obsah

Smolař Kane! Hvězda Chicaga skórovala přes celé kluziště, jenže do vlastní branky

Chicago

Po druhé třetině si ho spoluhráči v kabině dobírali, v daný moment ale hokejovému útočníkovi Chicaga Patricku Kaneovi na ledě moc do smíchu nebylo. V utkání proti Edmontonu totiž při signalizovaném trestu pro gólmana Olejářů Dubnyka chtěl pasem zpoza soupeřovy klece najít jednoho ze svých spoluhráčů, učinil to ale tak nešťastně, že přes celé kluziště trefil vlastní prázdnou branku...

Foto: Profimedia.cz

Útočník Chicaga Patrick Kane (vpravo) v utkání proti Edmontonu. Vlevo forvard Oilers Boyd Gordon.

Článek

Gólman Jestřábů Antti Raanta totiž už v tom okamžiku byl na vlastní střídačce a do hry pustil šestého hráče do pole. Jakmile by se totiž dotkl puku některý z hráčů Edmontonu, sudí by hru okamžitě přerušili a šli vylučovat.

Jenže teď k tomu neměli důvod. Kane operující za brankou soupeře posílal kotouč o mantinel na modrou čáru v domnění, že najde spoluhráče. Žádný z hráčů Chicaga se na ní však nenacházel, a tak puk směřoval do opuštěné klece.

„V jednu chvíli jsem si myslel, že puk zpomaluje a Arcobello (útočník Edmontonu) má v úmyslu se ho dotknout a hra by tak byla přerušena," popisoval po zápase Kane. Arcobello však dobře věděl, co by jeho kontakt s pukem znamenal, a tak jen dohlédl, že kotouč skutečně skončí v brance.

Kanea nakonec vlastňák nemusel mrzet, už o devětadvacet vteřin později asistoval u přesilovkového gólu Hossy a připsal si už druhou asistenci. Bez vtípků v kabině se však jeho „trefa" neobešla.

Spoluhráči si z Kanea utahovali

„Padaly hlášky, jako že místo dvou asistencí už mám na svém kontě branku a dvě asistence. Je fakt šílený, jak se to přihodilo, ale takové věci se prostě stávají. Když pak hned poté dáte gól, už na to dál nemyslíte," řekl s 56 kanadskými body druhý nejproduktivnější hráč letošního ročníku NHL.

Sudí branku nakonec připsali Boydu Gordonovi, který se měl puku dotknout jako poslední z Olejářů, opakované záběry je ale usvědčily z omylu. Gordon nejenže v daný moment na ledě vůbec nebyl, kotouč navíc jako poslední hráč Edmontonu zasáhl slovenský obránce Martin Marinčin, který se tak měl radovat vůbec ze svého prvního kanadského bodu v NHL. To se ale nestalo...

Chicago nakonec zvítězilo 5:3 a přerušilo sérii tří proher.

Reklama

Související témata: