Hlavní obsah

Brankář akrobat. Gustavsson v posledním okamžiku odvrátil prohru s Chicagem

Detroit

Hokejisté Detroitu mají alespoň částečnou satisfakci za hořké vyřazení týmem Chicaga v loňské dramatické sedmizápasové sérii semifinále Západní konference NHL. Ve středečním duelu NHL porazili úřadující šampióny 5:4 v penaltové loterii i díky jedinečnému zákroku švédského brankáře Jonase Gustavssona.

Foto: Andrew Weber, Reuters

Jonas Gustavsson v brance Detroitu se v utkání s Chicagem snaží eliminovat akci Jonathana Toewse.

Článek
Fotogalerie

Předchozí dva exekutoři Blackhawks - kanadští olympionici Jonathan Toews a Patrick Sharp - se v rozstřelu nemýlili a rozhodnutí měl na své hokejce ve třetí sérii samostatných nájezdů Patrick Kane. Vyhlášený technik zkusil bekhendový blafák, Gustavsson pokus hokejkou vytěsnil, ale neposedný puk sklouzl po gólmanově výstroji a namířil si to do branky.

Týmový kolega českého gólmana Petra Mrázka však zpozoroval nebezpečí, téměř gymnastickým rozštěpem dokázal bleskurychle vytrčit pravý beton a v poslední chvíli zabránil pohromě. Kotouč vykopl těsně před brankovou čárou a udržel svému týmu naději na vítězství.

A Red Wings ji dokonale uchopili za pačesy. Nájezdy rozhodl v šesté sérii Darren Helm a dva body zůstaly v Joe Louis Areně.

Reklama

Související témata: