Hlavní obsah

Jágr se připravuje na návrat do zámoří

KOPŘIVNICE

Ruská superliga přijde o svou nejblyštivější hvězdu, hokejista Jaromír Jágr je na devadesát procent rozhodnutý, že příští sezónu znovu prožije ve službách New Yorku Rangers v NHL. Fenomenální útočník, který stále ještě nedoléčil pochroumaný malíček z mistrovství světa, dá po půlroční misi Avantgardu Omsk sbohem.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jaromír Jágr.

Článek

"Na Omsk nedám dopustit a jsou ještě určité okolnosti, které by to mohly změnit, ale na devadesát procent už jsem se rozhodl, že budu hrát v Americe," řekl Jágr před dnešním exhibičním utkáním Jágr Teamu v Kopřivnici. Definitivní jasno ještě nemá. Nemělo by to však dlouho trvat, než návrat na Manhattan stoprocentně potvrdí. "Je to příjemné rozhodování," usmál se.

Hokejová megastar má vedle výběru příštího angažmá ještě další velký problém - přetrvávající potíže se zlomeným malíčkem. Jágrovu levou ruku už třetí měsíc zdobí sádra. "V nejbližší době půjdu na rentgen, a když to bude dobré, tak mi z toho vytáhnou poslední drát a už bych mohl začít něco dělat," prohlásil Jágr.

Malíček srůstá pomalu

Léčba se sice vleče, ale jde podle plánu. Kost srůstá pomalu. Na alpském soustředění Omsku ve Švýcarsku, odkud se Jágr o víkendu předčasně vrátil, k žádným komplikacím nedošlo. "Nic se mi nestalo," dementoval informace, které proběhly denním tiskem. Podle nich se měl Jágr srazit na tréninku se spoluhráčem. "Vůbec jsem tam nebyl na ledě, k ničemu nedošlo," popřel hokejista.

Neplánovaný odlet měl spíše jiný podtext - Jágr už je vnitřně rozhodnutý vrátit se do New Yorku. "Proto jsem se taky sebral a ze Švýcarska odjel domů," připustil.

Přál by si u Rangers i Sušinského

Kolem Jágra se v Rangers mohou srotit kamarádi a známé tváře. Klub angažoval krajany Martina Ručinského, Martina Straku a Marka Malíka. Manažeři teď údajně jednají i o příchodu Jágrova parťáka z Omsku Maxima Sušinského. "Byla by to bomba, je to vynikající hokejista a možná si ani neuvědomují, jakého hráče by získali. Takový hokejista by byl i pro Rangers přínosem," prohlásil Jágr.

Hokejový virtuos se teď už hlavně modlí, aby se nadobro zbavil bolestí v malíčku, které maří jeho dovednosti. "Nemůžu s tím na ledě nic dělat, vystřelit, prostě nic," tvrdil. Ačkoliv čas se krátí, Jágr nepropadá obavám. "Příjemná situace to není, když nemůžu pořádně trénovat. Je ale ještě pořád spousta času, než NHL začne. Doufám, že na novou sezonu budu výborně připravený," dodal Jágr.

Reklama