Hlavní obsah

Bulis se vrací do Montrealu, Šlégr do Bostonu

BOSTON

Hokejový obránce Jiří Šlégr se může těšit na další sezónu NHL v dresu Bostonu Bruins. Mistr světa z Vídně a olympijský vítěz z Nagana se s klubem dohodl na ročním kontraktu. V pátek to oznámil generální manažer Bruins Mike O'Connell. Do NHL se vrací i útočník Jan Bulis, jenž přijal nabídku Montrealu na roční kontrakt ve výši 1,062 miliónu dolarů.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Šlégr

Článek

Šlégr byl do Bostonu vyměněn loni v lednu z Vancouveru, za Bruins nastoupil k 36 zápasům a získal 19 bodů. "Přišel a odvedl tady skvělou práci. Dokáže v defenzivě plnit rozmanité role a stal se důležitou součástí naší obrany," uvedl O'Connell na internetové stránce klubu.

Čtyřiatřicetiletý Šlégr strávil uplynulou sezónu v Litvínově a s reprezentací získal svůj první titul mistra světa. V NHL už jihlavský rodák vystřídal šest klubů. Před Bostonem působil ve Vancouveru, Edmontonu, Pittsburghu, Atlantě a Detroitu, s kterým v roce 2002 vyhrál Stanleyův pohár.

Bulis hrál při výluce NHL v uplynulé sezóně v Pardubicích. Týmu z rodného města pomohl k titulu a stal se s 24 brankami a 25 asistencemi třetím hráčem kanadského bodování extraligy.

Za Canadiens, kam přišel v roce 2000 z Washingtonu, nastoupil Bulis v sezóně 2003/04 v 72 zápasech a zaznamenal 13 branek a 17 asistencí. Celkem odehrál v NHL 400 zápasů a dal 64 gólů.

Reklama