Hlavní obsah

Obránce Staal prodloužil smlouvu s Rangers. O dalších šest let

New York

Hokejový obránce Marc Staal si polepší. Dohodl se s New York Rangers na nové šestileté smlouvě, která mu zaručí roční příjem 5,7 miliónu dolarů. Osmadvacetiletý Kanaďan se mohl v létě stát nechráněným volným hráčem, protože mu skončí dosavadní pětiletý kontrakt s ročním platem 3,975 miliónu dolarů.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Obránce Marc Staal (uprostřed) se spoluhráči z New Yorku Rangers Ryanem McDonaghem (vlevo) a brankářem Henrikem Lundqvistem v Madison Square Garden.

Článek

"Marc je základním kamenem našeho týmu od doby, kdy do New Yorku přišel. Jsem rádi, že bude u nás pokračovat a patřit mezi lídry Rangers," řekl generální manažer Rangers Glen Sather. Staal si v této sezóně připsal ve 43 zápasech osm bodů za dvě branky a šest asistencí.

Rangers si jej vybrali v roce 2005 v prvním kole draftu jako 11. hráče v pořadí. V NHL má na kontě celkem 503 zápasů a 119 bodů za 29 branek a 90 asistencí. V 68 duelech play off zaznamenal 16 bodů za šest branek a 10 přihrávek. V NHL hrají i jeho bratři Eric a Jordan za Carolinu, na jejíž farmě nastupuje i čtvrtý sourozenec Jared.

Reklama