Hlavní obsah

Winnipeg vyměnil zraněného útočníka Evandera Kanea do Buffala

Buffalo

Kanadský hokejový útočník Evander Kane mění v NHL dres, přestože bude po operaci ramena čtyři až šest měsíců mimo hru. Winnipeg jej vyměnil spolu s obráncem Zachem Bogosianem a právy na brankáře Jasona Kasdorfa do Buffala za beka Tylera Myerse, forvarda Drewa Stafforda, talentované útočníky Brendana Lemieuxe, Joela Armiu a výběr v prvním kole letošního draftu.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Evander Kane ještě v dresu Winnipegu

Článek

Třiadvacetiletý Kane se rozhodl pro operaci krátce poté, co jej kouč Paul Maurice nezařadil před týdnem do sestavy v duelu proti Vancouveru údajně proto, že se předtím dostavil na týmovou akci v nevhodném oblečení.

Čtyřka draftu z roku 2009 má na kontě v NHL za Winnipeg (a jeho předchůdce Atlantu) 361 utkání a 222 bodů za 109 gólů a 113 přihrávek. Kontrakt má ještě na tři sezóny s ročním příjmem 5,25 miliónu dolarů.

O rok starší Bogosian si v NHL připsal ve 393 duelech 127 bodů za 40 tref a 87 asistencí. Dvaadvacetiletý Kasdorf působí na Rensselaer Poly Institute v univerzitní NCAA.

Pětadvacetiletý Myers nasbíral v 364 utkáních ve slavné soutěži 150 bodů za 44 gólů a 106 přihrávek. O čtyři roky starší Stafford zaznamenal v 562 duelech 322 bodů za 145 přesných zásahů a 177 asistencí.

Osmnáctiletý syn čtyřnásobného vítěze Stanleyova poháru Clauda Lemieuxe Brendan hraje v juniorské OHL za Barrie. O tři roky starší Armia nastupoval v AHL za Rochester, za Buffalo sehrál v NHL jeden zápas.

Reklama

Související témata: