Hlavní obsah

Jágrovi předpověď o trejdu nevyšla, náladu mu vylepšilo Kladno

Newark

Pondělí uplynulo a Jaromír Jágr je pořád hráčem New Jersey. Víkendová předpověď české hokejové hvězdy o brzkém trejdu se sice nevyplnila, ale nezdá se, že by se tím pro třiačtyřicetiletého útočníka něco změnilo. I když výhra 3:0 nad Arizonou, už čtvrtá v řadě, přiblížila Devils na rozdíl osmi bodů postupové 8. příčce Východní konference NHL.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Hokejisté New Jersey Scott Gomez, Jon Merrill (7) a Jaromír Jágr (vpravo) slaví gól proti Arizoně.

Článek

Jágr nadále patří mezi nejčastěji skloňovaná jména, o nichž se mluví v souvislosti s uzávěrkou trejdů (2. března ve 21 hodin SEČ). Český veterán může být vhodnou volbou pro tým, který potřebuje pravé křídlo do jedné z prvních tří formací. Co ztratil na rychlosti, může Jágr nahradit třeba v přesilovkách a při vytváření brankových situací.

I když právě to se mu v poslední době zrovna nedaří. Nebodoval už v sedmém zápase po sobě, což je jeho největší statistická pauza v této sezóně. Proti Arizoně vůbec nevystřelil a na ledě strávil 12:49 minuty, což je pouze o 36 vteřin více než v sobotu proti Carolině.

Alespoň si však připsal kladný bod za pobyt na ledě, když Scott Gomez otevřel skóre a přeskočil tak Bobbyho Holíka na 5. místě tabulky nejproduktivnějších hráčů historie Devils.

Bitva s Duklou jako za komunistů

Nejistotou, co bude za pár dnů či hodin se však Jágr tentokrát netrápil. Náladu mu hodně vylepšili hokejisté Kladna, kteří v play off vyrovnali stav série s Jihlavou na 2:2.

„Odpoledne jsem kvůli tomu spal asi jen deset minut. Ale kluci jsou dobří," řekl majitel kladenských Rytířů, ve kterém zuřivý boj tradičních českých klubů o postup vyvolal reminiscence na mládí. „Připadalo mi to jako koukat na Duklu za komunistů, jak jim to jde. Ti jsou hladoví... Až se bojím, aby nám nesežrali nějaké hráče," zubil se Jágr.

Dnes v 17 hodin SEČ mají Devils týmový mítink, který je má udržet na vítězné vlně. Ve středu hrají doma proti Calgary, v pátek je čeká možná klíčový střet s Bostonem. „Teď si jen chceme užít ten pocit vítězství. Trejdy nejsou na pořadu dnešního dne," řekl na pozápasové tiskovce generální manažer a kouč Devils v jedné osobě Lou Lamoriello.

Reklama

Související témata: