Hlavní obsah

New Jersey - Arizona 3:0Ďáblové slaví nejdelší vítěznou šňůru za dva roky. Jágr a spol. nevzdávají boj o play off

New York

Hokejisté New Jersey stále nevzdávají boj o play off. V pondělním duelu NHL Ďáblové porazili doma Arizonu 3:0 a připsali už čtvrtou výhru v řadě, což je jejich nejdelší vítězná šňůra za poslední dva roky. Naposledy vyhráli čtyřikrát za sebou v únoru 2013. Ani jeden z českých hokejistů v sestavě Devils se ale tentokrát bodově neprosadil. Jaromír Jágr dokonce čeká na bod už sedm zápasů.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Hokejisté New Jersey Scott Gomez, Jon Merrill (7) a Jaromír Jágr (vpravo) slaví gól proti Arizoně.

Článek

Hrdinou duelu byl jednoznačně brankář Corey Schneider, jenž vychytal čisté konto a připsal si 38 úspěšných zákroků. Po třech měsících se tak mohl radovat z vychytané nuly, ale těšil ho především výkon celého týmu.

„Vypomáháme si jeden druhému. Obránci se zapojují do útoku a v každém zápase se může prosadit jiná lajna. Hodně nám to teď do sebe zapadá," pochvaloval si gólman.

Skóre zápasu otevřel Scott Gomez, čímž zaznamenal svůj 473. bod v dresu Devils a posunul se na páté místo historických tabulek klubu v kanadském bodování před Bobbyho Holíka. „Zrovna nedávno jsem s Bobbym mluvil, připomínal mi, že celkově v kariéře má stále více bodů než já (747-736), takže pořád má navrch. Ale jediné, co mě ale teď zajímá je, že jsme vyhráli," odmítal hovory o osobních statistikách Gomez.

Dvakrát se trefil Mike Cammalleri. Po spolupráci s Jordinem Tootoo na začátku třetí třetiny přelstil brankáře Mika Smitha. Necelé dvě minuty před koncem pak pečetil výhru do prázdné brány.

Devils nyní ztrácí ve Východní konferenci na osmý Boston, který se drží na poslední postupové pozici, osm bodů. Příští zápas hrají opět doma ve středu proti Calgary. To Kojoti prohráli už šesté utkání za sebou, nyní je čeká další venkovní zápas proti New Yorku Islanders.

Výsledky NHL
New Jersey - Arizona 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky: 42. a 59. Cammelleri, 13. Gomez. Střely na branku: 28:38. Diváci: 12 159. Hvězdy zápasu: 1. Schneider, 2. Cammelleri, 3. Gomez (všichni New Jersey).
Anaheim - Detroit 4:3 po sam. nájezdech (0:0, 0:2, 3:1 - 0:0)
Branky: 50. Cogliano, 52. Etem, 53. Beauchemin, rozhodující sam. nájezd Silfverberg - 24. a 27. Dacjuk, 57. Sheahan. Střely na branku: 25:38. Diváci: 17 174. Hvězdy zápasu: 1. Beauchemin (Anaheim), 2. Dacjuk (Detroit), 3. Palmieri (Anaheim).

Reklama

Související témata: