Hlavní obsah

Winnipeg - Anaheim 2:5Stav série 0:4Pavelec, Frolík a Tlustý končí ve Stanley Cupu. Jsou volní pro MS

New York
Aktualizováno

V nejkratší možné době vypadli hokejisté Winnipegu z bojů o Stanleyův pohár. Anaheimu podlehli ve čtvrtém duelu úvodního kola 2:5 a sérii prohráli bez jediného vítězství. Pro národní tým na MS tak mohou být volní brankář Ondřej Pavelec a útočníci Michael Frolík s Jiřím Tlustým. Brzké vyřazení alespoň prozatím odvrátila po vítězství nad Montrealem 1:0 Ottawa, která tak snížila stav série na 1:3. New York Rangers vybojoval vítězství 2:1 v prodloužení a nad Pittsburghem už vede na zápasy 3:1. Vysokou výhrou 6:1 srovnalo St. Louis stav série s Minnesotou na 2:2.

Foto: JOHN WOODS, ČTK/AP

Hokejista Anaheimu Ducks Emerson Etem překonává brankáře Winnipegu Ondřeje Pavelce. Tomáš Fleischmann (vpravo) přihlíží, jak puk končí v síti.

Článek

Ve Winnipegu propukla bezprostředně po postupu do play off velká sláva, ale jeho fanoušci si nakonec vyřazovací boje moc neužili. Jets se tak ani letos nedočkali historicky první výhry v bojích o Stanley Cup.

Série proti favorizovanému Anaheimu příliš nevyšla ani českým forvardům Frolíkovi a Tlustému, kteří nezaznamenali ani bod. Solidně si naopak vedl brankář Pavelec, jenž tentokrát kryl 30 z 34 střel Kačerů.

Poslední puk do branky domácího týmu totiž padl už při závěrečném risku bez gólmana. Do zápasu ale vstoupili lépe Jets. V první třetině je poslal při přesilovce do vedení Bryan Little. Krátce poté ale srovnal Emerson Etem. V prostřední části pak zápas otočil Andrew Cogliano.

V závěrečném dějství nakonec otupil dvěma góly nápor Winnipegu Ryan Kesler, u prvního z nich si připsal asistenci i Tomáš Fleischmann.

Jednou asistencí pomohl St. Louis k jednoznačné výhře i český útočník Dmitrij Jaškin, jenž měl podíl na trefě Paula Stastného na 4:1. Hlavní hvězdou utkání byl ale dvougólový střelec Vladmir Tarasenko.

Ottawa poprvé zdolala Montreal

Ve hře se ještě udržela Ottawa s útočníkem Milanem Michálekm, která poprvé v sérii dokázala porazit v kanadském derby Montreal. Jediný gól utkání vstřelil v polovině třetí třetiny Mike Hoffman, jenž střelou pod horní tyč překonal gólmana Careyho Price.

Hoffman zaznamenal vůbec první gól v play off v kariéře, brankář Senators Craig Andersson pochytal všech 28 střel Montrealu, celkově kryl v posledních dvou zápasech 75 ze 77 střeleckých pokusů.

„Stejně si nemyslím, že tohle byl náš nejlepší zápas v sérii. Konečně jsme ale našli cestu, jak zvítězit, což je nejdůležitější. Přežili jsme do dalšího dne," hodnotil duel kapitán Ottawy Erik Karlsson.

Další těsná výhra Rangers

O dalším těsném vítězství New Yorku Rangers nad Pittsburghem rozhodl nováček Kevin Hayes díky životní trefě ve čtvrté minutě prodloužení. „Asi nejlepší gól mé kariéře," radoval se po utkání.

V úvodní části ale dominovali Penguins a vůbec poprvé v sérii vstřelili zásluhou Patrika Hornqvista úvodní gól. Derick Brassard ale v závěru druhé třetiny srovnal. Nakonec stejně jako v předchozích třech zápasech vyhrál jeden z týmů jen o gól, Rangers už zvítězili výsledkem 2:1 potřetí.

Výsledky 1. kola play off NHL:
Východní konference - 4. zápasy:
Ottawa - Montreal 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka: 50. Hoffman. Střely na branku: 32:28. Diváci: 20 500. Hvězdy utkání: 1. Anderson, 2. Hoffman (oba Ottawa), 3. Price (Montreal). Stav série: 1:3.
Pittsburgh - New York Rangers 1:2 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Branky: 3. Hörnqvist - 38. Brassard, 64. Hayes. Střely na branku: 23:24. Diváci: 18 619. Hvězdy utkání: 1. Hayes, 2. Lundqvist (oba Rangers), 3. Hörnqvist (Pittsburgh). Stav série: 1:3.
Západní konference - 4. zápasy:
Minnesota - St. Louis 1:6 (0:3, 1:3, 0:0)
Branky: 22. Spurgeon - 7. a 36. Tarasenko, 6. Reaves, 11. Backes, 24. Stastny (Jaškin), 37. Berglund. Střely na branku: 18:26. Diváci: 19 390. Hvězdy utkání: 1. Tarasenko, 2. Shattenkirk, 3. Bouwmeester (všichni St. Louis). Stav série: 2:2.
Winnipeg - Anaheim 2:5 (1:1, 0:1, 1:3)
Branky: 17. Little, 51. Stuart - 47. a 56. Kesler (na první Fleischmann), 17. Little, 33. Cogliano, 60. Vatanen. Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg 59 minut, z 34 střel inkasoval 4 góly a úspěšnost zásahů měl 88,2 procenta. Střely na branku: 27:35. Diváci: 15 016. Hvězdy utkání: 1. Kesler, 2. Cogliano (oba Anaheim), 3. Stuart (Winnipeg). Konečný stav série: 0:4.

Reklama

Související témata:

Pavouk - NHL 2015

  • Osmifinále

  • Montreal Canadiens - logo Montreal Canadiens Ottawa Senators - logo Ottawa Senators
    4 : 2
  • Tampa Bay Lightning - logo Tampa Bay Lightning Detroit Red Wings - logo Detroit Red Wings
    4 : 3
  • New York Rangers - logo New York Rangers Pittsburgh Penguins - logo Pittsburgh Penguins
    4 : 1
  • Washington Capitals - logo Washington Capitals New York Islanders - logo New York Islanders
    4 : 3
  • St. Louis Blues - logo St. Louis Blues Minnesota Wild - logo Minnesota Wild
    2 : 4
  • Nashville Predators - logo Nashville Predators Chicago Blackhawks - logo Chicago Blackhawks
    2 : 4
  • Anaheim Ducks - logo Anaheim Ducks Winnipeg Jets - logo Winnipeg Jets
    4 : 0
  • Vancouver Canucks - logo Vancouver Canucks Calgary Flames - logo Calgary Flames
    2 : 4
  • Čtvrtfinále

  • Montreal Canadiens - logo Montreal Canadiens Tampa Bay Lightning - logo Tampa Bay Lightning
    2 : 4
  • New York Rangers - logo New York Rangers Washington Capitals - logo Washington Capitals
    4 : 3
  • Chicago Blackhawks - logo Chicago Blackhawks Minnesota Wild - logo Minnesota Wild
    4 : 0
  • Anaheim Ducks - logo Anaheim Ducks Calgary Flames - logo Calgary Flames
    4 : 1
  • Semifinále

  • Tampa Bay Lightning - logo Tampa Bay Lightning New York Rangers - logo New York Rangers
    4 : 3
  • Chicago Blackhawks - logo Chicago Blackhawks Anaheim Ducks - logo Anaheim Ducks
    4 : 3
  • Finále

  • Tampa Bay Lightning - logo Tampa Bay Lightning Chicago Blackhawks - logo Chicago Blackhawks
    2 : 4