Hlavní obsah

Milióny lidí v Chicagu slavily s hokejisty Blackhawks Stanley Cup

Chicago

Chicago bývalo v dobách Michaela Jordana jednoznačně basketbalovým městem. To se ale postupně mění. Místní hokejisté Blackhawks totiž vyhráli potřetí za posledních pět let slavný Stanley Cup. Potřetí v krátké době se ulice hlavního města státu Illinois zaplnily hokejovými fanoušky, podle odhadů jich bylo kolem dvou miliónů. Oslavy si užíval také zraněný český obránce Michal Rozsíval.

Foto: Jon Durr, Reuters

Hokejisté Blackhawks v ulicích Chicaga

Článek
Fotogalerie

Ulice desetimiliónového města se oblékly do červené barvy. Fanoušci zaplnili chodníky a přihlíželi slavnostní jízdě hokejistů v otevřených autobusech. I ty byly samozřejmě z červené barvy, a mezi logy Chicaga a Stanley Cupu stálo: „Město Chicago gratuluje vítězům Stanley Cupu 2015".

Oslavy pak pokračovaly na stadiónu Soldier Field, kde své zápasy hraje tým amerického fotbalu Chicago Bears. Na předem připravené pódium pak nastupovali všichni hráči včetně zraněného českého beka Michala Rozsívala. Aplaudovalo jim kolem 65 tisíc fanoušků, kteří měli na stadión vstup zdarma.

Nejlepší sportovní tým na světě

„Jsem tu před vámi už potřetí a ten okamžik je opravdu úžasný. Je pro mě velká pocta být ve stejné šatně s těmito individualitami, s těmito kluky. A my jsme si toho vědomi, víme, že jsme součástí nejlepší sportovní organizace na světě. Že hrajeme pro nejlepší fanoušky na světě," mluvil k fanouškům kapitán Jonathan Toews.

„A to, že s vámi, našimi fanoušky, můžeme sdílet tenhle okamžik, už nemůže být lepší. Možná jedině, kdybychom vyhráli ještě čtvrtý titul," zakončil Toews.

Oslavu pak doprovodila notoricky známá píseň skupiny Queen We are the champions, během které si hráči na pódiu předávali Stanley Cup. Oslavy pak pokračovaly a ještě pokračovat budou. K zisku Stanley Cupu bude hokejistům Chicaga gratulovat v Bílém domě tradičně i prezident Spojených států Barack Obama, jehož je Chicago domovským městem.

Reklama

Související témata: