Hlavní obsah

Dubnyk zůstává v Minnesotě, upsal se na šest let

St. Paul

Devan Dubnyk bude i nadále pokračovat v bráně Minnesoty. Devětadvacetiletý gólman byl již odepisován, ale během poslední sezóny prožil fantastický vzestup a vysloužil si tak kontrakt za 26 miliónů na šest let. Devětadvacetiletý finalista Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře soutěže prožil svou životní část kariéry po přestupu z Arizony právě do Minnesoty.

Foto: Jake Roth, Reuters

Devan Dubnyk poté, co obdržel Bill Masterton Memorial Trophy za vytrvalost, sportovní přístup a oddanost hokeji.

Článek

„Jsem opravdu nadšený. Nejúžasnější věc na tom všem je vědomí, že budu na dlouhou dobu součástí skutečně dobrého týmu," řekl Dubnyk listu Star Tribune. "Hrát s touto partou kluků v minulé sezoně bylo pro mě výbornou zkušeností," dodal.

Minnesota má pro příští ročník pod smlouvou i další dva brankáře Niklase Bäckströma a Darcyho Kuempera, ale chce sázet na Dubnyka. Ten přišel z Arizony v lednu pouze za právo volby ve třetím kole letošního draftu. I proto, že se měl stát 1. července nechráněným volným hráčem.

Dubnyk se ihned zabydlel v brance Minnesoty a výrazně pomohl klubu do play off, v němž ho zastavil v 2. kole pozdější vítěz Chicago. Vezinovu trofej sice juniorský mistr světa nezískal, obdržel ale Bill Masterton Memorial Trophy za vytrvalost, sportovní přístup a oddanost hokeji.

Čtrnáctý hráč draftu 2004, kdy si ho vybral Edmonton, nastoupil v Minnesotě do 39 zápasů základní části a vychytal 27 výher. V průměru inkasoval 1,78 branky na utkání a měl úspěšnost zákroků 93,6 procenta. Navrch přidal pět čistých kont. V 10 startech v play off, jež si zachytal poprvé v kariéře, měl průměr 2,53 obdrženého gólu a úspěšnost 90,8 procenta. Vychytal i jednu nulu.

Většinu dosavadní kariéry strávil v týmu Oilers, krátce nosil i dres Nashvillu. Celkem zasáhl v základní části NHL do 231 utkání, inkasoval průměrně 2,69 branky na zápas a úspěšnost zákroků má 91,4 procenta. Čtrnáct duelů dochytal s čistým kontem.

Reklama