Hlavní obsah

Malér pro hvězdu NHL? Vítěze Stanley Cupu viní ze sexuálního násilí. Policisté mu lezli do domu

Hamburg

Po slávě možná zažije i tíživé okamžiky. Hvězdný americký útočník Patrick Kane z Chicaga čelí hrobě velkých nepříjemností. List Buffalo News s odvoláním na vícero zdrojů uvádí, že trojnásobného vítěze Stanley Cupu v jeho bydlišti v Hamburgu ve státě New York obviňuje nejmenovaná žena ze sexuálního násilí, a to v souvislosti s incidentem, k němuž mělo dojít minulý víkend.

Foto: Daniel White, ČTK/AP

Patrick Kane

Článek

Žena, která šestadvacetiletého hokejistu obvinila, se měla v nemocnici podrobit vyšetření. Zatím není jasné, jak se záležitostí naloží policie. Poskytla jen strohou informaci.

"Nemohu potvrdit, že k incidentu došlo," uvedl policejní šéf Hamburgu Gregory G. Wickett.

Zástupci Chicaga ani Kaneův agent Pat Brisson se k vyšetřování šestadvacetileté hvězdy nevyjádřili, ale přiznali, že o záležitosti vědí . "Jsme ve fázi získávání informací. V této chvíli by bylo nepatřičné ji komentovat," uvedl klub v prohlášení.

Kaneovi sousedi sdělili, že k jeho domu přijeli policisté v civilu a několik jich vniklo dovnitř v rukavicích a s baterkami. "Víme  o policejním vyšetřování," vyjádřil se mluvčí NHL Frank Brown.

Kane měl o tomto víkendu slavit v Buffalu, kde vyrůstal, se Stanleyovým pohárem. Je  možné, že program zruší.

Není to poprvé, co se mimo sezónu, ocitl v problémech. V roce 2009 byl s bratrancem zapojen v konfliktu, při němž byl v Buffalu napaden taxikář.

Kaneovi od nové sezóny NHL začne platit osmiletý kontrakt s Chicagem, který uzavřel loni. Vynese mu celkem 84 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata: