Hlavní obsah

New Jersey dělá v kádru místo pro Eliáše

NEW JERSEY

Hokejisté New Jersey si již dělají v týmu místo pro Patrika Eliáše, jenž by mohl tento týden začít trénovat s mužstvem. Generální manažer Lou Lamoriello o víkendu nabídl ostatním klubům k dispozici obránce Dana McGillise, který by měl výrazným způsobem ulevit týmovému platovému stropu 39 miliónů dolarů.

Foto: ČTK

Patrik Eliáš (vlevo) začne možná tento týden opět trénovat s hokejisty New Jersey.

Článek

Eliášova roční gáže 4,18 miliónu dolarů výrazně narušuje limit stanovený kolektivní smlouvou pro platy hráčů v týmu. Díky odchodu McGillise ušetří Lamoriello 2,2 miliónu, přičemž i tak je ještě o 800 tisíc nad limitem. "Bylo to překvapení. Na něco takového nejsem zvyklý," uvedl roztrpčený McGillis.

Devětadvacetiletý Eliáš, jenž bojuje o nominaci na olympijské hry, stále čeká na své premiérové utkání v sezóně. Útočník, o němž se před sezónou uvažovalo jako o kapitánovi New Jersey, ještě není ve formě po prodělané žloutence. Tou se nakazil začátkem kalendářního roku během angažmá v ruském Magnitogorsku.

"Je to hráč, který dokáže rozhodovat zápasy. S ním by tahle těsná utkání nemusela být tak těsná," uvedl brankář Martin Brodeur.

New Jersey je zatím těsně mimo postupové příčky do play-off, kouč Larry Robinson však varuje před tím, aby hráči spoléhali na Eliášův návrat jako na záchranu. "Patrika si nevšímejte. Nehraje, netrénuje, je ještě daleko. Samozřejmě je ale dobrá zpráva, že bruslí a že by se mohl připojit k týmu," dodal Robinson.

Eliáš se připravuje individuálně zhruba od začátku listopadu, jeho návrat zbrzdilo i zranění třísel. Ani přibližné datum jeho návratu do NHL není známo. Na začátku prosince se produktivní útočník sešel během zámořské cesty i s reprezentačním trenérem Aloisem Hadamczikem, jenž musí do čtvrtka zveřejnit nominaci na olympijské hry.

Reklama

Související témata: