Hlavní obsah

Vrbatovi se pořádně ulevilo a zasypalo ho více čepic než Sedina. Asi byly v akci, smál se

Vancouver

Po skvělé minulé sezóně to v té stávající ze strany hokejového snajpra Radima Vrbaty zatím není úplně ono, ale v pondělním večeru se znovu možná začíná pro něj blýskat na lepší časy. Zaznamenal hattrick při vítězství nad Buffalem, a kromě toho že tak dal sedmý, osmý a devátý gól sezóny, začal také pomalu opouštět pozici nejhoršího hráče celé NHL ve statistice +/- bodů.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

Český útočník Radim Vrbata přijímá gratulace od spoluhráčů z Vancouveru během utkání s Buffalem.

Článek
Fotogalerie

Před třemi týdny zasypali fanoušci Vancouveru během duelu s Chicagem kšiltovkami po třígólovém kousku švédskou hvězdu Daniela Sedina, teď si podobnou slávu mohl vychutnat po završení hattricku ve třetí třetině zápasu Radim Vrbata, na jehož hlavu se snášelo evidentně více čepic než v listopadu na Sedina.

„Možná teď před Vánoci byly v akci," smál se dobře naložený rodák z Mladé Boleslavi v kabině při pozápasových rozhovorech s novináři.

Trefil se poprvé po pěti utkáních a radost na něm byla hodně znát. „Je to obrovská úleva, je to něco pozitivního na čem se dá stavět. Moc často se v této sezóně něco takového neděje. Mohlo by to hodně pomoct udělat krok vpřed, ať už mně osobně nebo týmu," věří mistr světa z roku 2005.

„Tohle jsme hodně potřebovali. Abychom podali dobrý výkon, vyhráli a mohli se cítit trochu lépe. I když je to jenom jeden zápas, může to být dobrý začátek," pokračoval Vrbata.

Sám dokonal vydařené představení mazáckou trefou zápěstím na 5:2 z pravého kruhu po vhazování. „Je to povzbuzení pro sebevědomí. V posledních zápasech bylo vidět, že si moc nevěříme. Zdálo se, že se nám každá chybička vymstí. Je skvělé, že jsme teď zažili zápas, jako byl ten dnešní," dodal čtyřiatřicetiletý forvard.

Reklama

Související témata: