Hlavní obsah

Boston - Pittsburgh 3:0Léčba Sullivanem nepomáhá, Pittsburgh pod ním prohrál i druhý zápas

New York
Aktualizováno

Hokejisté Pittsburghu prohráli v zámořské NHL na ledě Bostonu 0:3. Tučňáci tak pod novým trenérem Mikem Sullivanem prohráli i druhý zápas (první 1:4 s Washingtonem) a nadále figurují mimo postupovou osmičku ve Východní konferenci. Naopak Washington již potřetí v řadě zvítězil, když zdolal Ottawu 2:1.

Foto: Winslow Townson, ČTK/AP

Hokejisté Bostonu se radují po brance, kterou vstřelili brankáři Pittsburghu Jeffovi Zatkoffovi.

Článek

Tučňákům se snaha upřít nedá, proti Raskovi vyslali celkem 34 střel a svého soupeře tak přestříleli. Finský strážce bostonské branky ale prokázal, že prožívá parádní fazónu. Boston dovedl ke čtvrté výhře v řadě a z posledních 111 střel inkasoval jen dvakrát. Po zápase, v němž si připsal čtvrté čisté konto v sezóně, byl vyhlášen hlavní hvězdou zápasu.

V dresu domácích se jako první radoval po střele na přední tyč z pravého kruhu Talbot, který za Penguins odehrál šest prvních sezón. Druhý zásah přidal po parádním pasu Spoonera od levého mantinelu Hayes a sám Spooner ve třetí části pečetil vítězství domácích gólem do prázdné brány. Pittsburgh prohrál potřetí v řadě a ve Východní konferenci mu patří jedenáctá pozice.

Vynikající formu potvrdili hokejisté Washingtonu, kteří zdolali Ottawu. Na výhře Capitals měl největší zásluhu Kanaďan Latta, který byl u obou gólů svého celku. Washington zvítězil podesáté v posledních dvanácti zápasech a v současnosti je druhým nejlepším celkem celé soutěže. O dva body více nasbíral jen Dallas ze Západní konference.

Boston - Pittsburgh 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky: 10. Talbot, 25. Hayes, 58. Spooner. Střely na branku: 29:34. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Rask, 2. Hayes, 3. Talbot (všichni Boston).
Washington - Ottawa 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky: 15. Latta, 26. Carlson - 56. Ryan. Střely na branku: 25:27. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. Holtby, 2. Latta, 3. Carlson (všichni Washington).

Reklama

Související témata: