Hlavní obsah

Hvězda Vancouveru by vzala na večeři Jágra. Na co se ho chce zeptat?

Vancouver/Praha

Už o víkendu se v americkém Nashvillu uskuteční Utkání hvězd hokejové NHL a nově se mezi sebou utkají čtyři týmy zastupující jednotlivé divize soutěže. Za tu Pacifickou nastoupí i hvězda Vancouveru Daniel Sedin. Právě švédský útočník odpovídal v dotazníku pro nhl.com na několik otázek souvisejících s All Star Game.

Foto: Profimedia.cz

Daniel Sedin (vpravo) hovoří v utkání NHL s bratrem Henrikem.

Článek

„Být vybrán mezi ostatními hráči, kteří se akce zúčastní, je pocta. Opravdu to pro mě hodně znamená," tvrdil majitel olympijského zlata z roku 2006 a mistr světa z domácího šampionátu ve Stockholmu v roce 2013.

Na Sedina však mířily i dotazy, které přímo nesouvisely se samotným hokejem. Tak jako třeba ten, které tři hráče z letošního Utkání hvězd by vzal na večeři a proč.

„Protože se zápasu zúčastní i další dva Švédové, Nicklas Bäckström a Erik Karlsson, zcela určitě bych z očividných důvodů zvolil je," mělo hned jasno pětatřicetileté levé křídlo, které se díky dvěma gólům ve čtvrtečním utkání s Bostonem stalo s 348 trefami nejlepším kanonýrem historie Canucks.

„A tím třetím by byl Jaromír Jágr. Chtěl bych znát jeho tajemství, jak to dělá, že už tolik let hraje tak dobře," vzpomněl si i na českou legendu, kterou fanoušci zvolili kapitánem mužstva Atlantické divize.

Z celebrit by do Nashvillu pozval Gerrarda

Z celebrit, jež by do Nashvillu mohl pozvat, by u Sedina vyhrál fotbalista Steven Gerrard. „Obránce (spoluhráč z Vancouveru) Alexander Edler je jeho velkým fanouškem a do detailu ho sleduje. Takže kdybych měl možnost mu říct, že jsem Gerrarda pozval na zápas, asi by chtěl hned vědět, kde teď Gerrard je. Byla by to sranda," uvedl Sedin, který se zúčastní už třetího Utkání hvězd v kariéře.

Nejraději vzpomíná na to v roce 2012. „Tehdy jsem měl možnost vzít s sebou do Ottawy svou rodinu a bylo to bezvadné. Spolu s bráchou (dvojčetem Henrikem) jsme si zahráli s Danielem Alfredssonem, což byla zábava, protože k němu jsme vždycky vzhlíželi," napsal Sedin.

Reklama

Související témata: