Hlavní obsah

Sýkora je v Rangers šťastný a Češi mají z jeho příchodu radost

NEW YORK

S úctou a respektem se hokejový útočník Petr Sýkora vyjadřuje o svém novém působišti v newyorském klubu Rangers. Jeho českou kolonii rozšířil nedávno na současných sedm hráčů a do týmu solidně zapadl - v sedmi odehraných zápasech už nastřílel tři branky a na další tři přihrál.

Článek

"Jsem strašně rád, že jsme vypadl z Anaheimu a že se mi podařilo dostat se do Rangers. Mužstvo hraje skvěle a dokonce je tu i šance vyhrát Stanley Cup," radoval se Sýkora v rozhovoru pro česká média. Pochvaloval si i povedený začátek v barvách Jezdců. "Mančaft je famózní, nemůžu si stěžovat," řekl.

Ocenil, že se v týmu hráči nedělí podle národností. "Panuje tu absolutní respekt - poznáme, kdy je čas mluvit česky a kdy anglicky," řekl Sýkora. Podobně jako další Češi v Rangers se stýká i s ostatními hráči. "V tom není žádný problém. Tady panuje úplná pohoda. Jsme jeden tým," prohlásil osmadvacetiletý útočník, jemuž atmosféra v Anaheimu zjevně nevyhovovala.

Návrat na východní pobřeží USA

Přechodem do Rangers se vrátil na východní pobřeží USA, kde strávil sedm let svého hokejového života a v New Jersey zvedl nad hlavu Stanleyův pohár. "Je to tu trochu jiné než na Západě, moc se necestuje a jste víc doma," popsal rozdíly.

Sýkora věří, že Rangers mají na to, aby v této sezoně vybojovali nejvyšší metu NHL - Stanleyův pohár. "Musíte věřit, že ho získáte. Když ne, tak nemá cenu hrát hokej. Je tady strašně týmů, které hrají stejně výborně jako my. Bude to velmi těžké, ale já osobně tomu věřím," řekl.

Z posily v podobě Sýkory mají jeho čeští kolegové v Rangers radost. "Hokejově je to velice kvalitní hráč, který to potvrzuje celou svojí kariérou v NHL," řekl o novém spoluhráči obránce Marek Malík. "Je to lídr, tišší, ale svými výkony na ledě umí potvrdit talent. Vyhrává vůlí, umí dávat góly, připravovat akce. Je to rozumný, chytrý hokejista. I mimo hokej je super," dodal Malík a pochvaloval si, že kabina se rozrostla o typického českého vtipálka.

Je jich jako psů

Sýkoru znají ostatní čeští hráči z reprezentace, jak připomněl útočník Martin Ručinský. "Nás je tady jako psů, takže je to další parťák do rodiny. Výborný kluk, nikdo s ním nemá absolutně problém. Všichni jsme rádi, že ho tu máme, protože je výborný hokejista a vynikající člověk. Určitě nám pomůže," řekl Ručinský.

Podle útočníka Petra Průchy, který patří k nejlepším nováčkům v zámořské soutěži, už první Sýkorovy góly za Rangers ukázaly, že se s týmem sžil dobře. "Myslím, že je tu šťastný," odhadl Průcha stručně.

Reklama