Hlavní obsah

Mrázek si vybral legendy Detroitu. Stále s ním bude Howe a Yzerman

Praha

Další vzor masky představil pro nadcházející sezónu hokejový brankář Petr Mrázek. Poprvé šlo o reprezentaci, nyní o klubovou helmu. Český gólman se rozhodl pro dvě legendy klubu. S nimi po stranách bude nastupovat také v domácí Joe Louis Areně, kterou hokejisté Red Wings po sezóně opustí. Stále s ním bude Gordie Howe a bývalý kapitán Steve Yzerman.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólman Detroitu Petr Mrázek.

Článek

Howe, který je označován jako Mr. Hockey, je vyobrazen na pravé straně masky. A to z doby, kdy hrál v roce 1980 v NHL svůj poslední zápas All Stars v domácí aréně. Yzerman je na levé straně, když si třese rukou s majitelem klubu Mikem Ilitech poté, co byl vybrán v draftu NHL v roce 1983.

Důvod proč si Mrázek vybral spojení legend a haly je symbolické, V Joe Louis Areně hráli hokejisté Detroitu od sezóny 1979/1980, od ročníku 2017/2018 budou už v Little Caesars Areně.

Před samotnou NHL ještě hokejový svět zažije Světový pohár. A gólmani si pro tuto příležitost také nechávají vyobrazit své masky. Ostravský rodák má na ní vyobrazeného Petera Griffina, postavičku z jeho oblíbeného amerického kresleného komediálního seriálu Griffinovi.

Svoji helmu si nechal pomalovat i další český brankář. Koruna masky Michala Neuvirthova představuje zase vlajku České republiky s erbem, který je v červené části. Modrý přední panel je bez motivů. Jinak tomu už je v bílém prostoru, kde je namalován hrad Střekov, jedna z nejpozoruhodnějších památek z domova českého brankáře.

Reklama

Související témata: