Hlavní obsah

Dvojnásobný mistr světa totálně selhal. A přišel trest, měl v něm prsty i Pastrňák

Boston

Má dva tituly mistra světa a pyšní se pověstí obrovského talentu, jenže ve čtvrteční bitvě proti Bostonu předvedl minelu, za níž by dostal od trenérů nejspíš vyčiněno i malý žáček. Hokejista New Jersey Taylor Hall naložil s obrovskou šancí opravdu trestuhodně.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Útočník New Jersey Taylor Hall (vpravo) atakovaný Colinem Millerem z Bostonu.

Článek

Ještě za stavu 0:0 dostal 24letý Kanaďan, jenž byl mimo jiné před šesti lety jedničkou draftu, puk před v tu chvíli zcela odkrytou bránu Bostonu, jenže z hranice brankoviště nedokázal dostat puk do sítě.

Záznam sice není stoprocentně průkazný, nicméně dotírající hůl Zdena Cháry zřejmě nesehrála žádnou roli a Hall zkrátka poslal puk do tyčky. (Na videu čas 1:01)

„Jasně, měl jsem před sebou úplně prázdnou bránu. Byl jsem z té šance tak nadšený, že jsem to celé uspěchal a branku jsem vůbec netrefil. Jestli tohle byl rozhodující moment, nebo ne, to si nejsem jistý. Každopádně tohle se musí dávat za jakýchkoliv okolností," sypal si popel na hlavu rodák z Calgary.

Devils šli v utkání přesto do vedení, jenže Medvědi dokázali zápas otočit. A důležitou roli sehrál aktuálně nejproduktivnější Čech v NHL David Pastrňák. Vyhrál souboj s obráncem Lovejoyem a posunul puk na Marchanda, který připravil pro Patrice Bergerona vítěznou trefu na 2:1.

Reklama

Související témata: