Hlavní obsah

Rychlá smrt v prodloužení! Brankář vzteky rozštípal hokejku

Minneapolis/Praha

Dvanáct sekund mu stačilo, aby mohl roztáhnout ruce a nechat na sebe naskákat spoluhráče. NHL opět viděla jeden okamžik, který bavil. Mikael Granlund rozhodl zápas v prodloužení a Minnesota porazila Los Angeles 5:4. Finský dravec obešel tři protihráče, překonal brankáře Jonathana Quicka a ten vzteky rozštípal hokejku o mantinel.

Foto: Jim Mone, ČTK/AP

Je to tam, pojďte slavit se mnou. Mikael Granlund z Minnesoty rozhodl zápas s Los Angeles.

Článek

Není divu, Králové čtyřikrát vedli, nakonec padli v nastaveném čase rychlostí blesku a všechny překonal pětadvacetiletý ledový Fin, který poté zažil euforii.

Za svojí modrou čarou získal puk a začal jeho tanec s pukem. Dojel na druhou modrou, kde na něj čekala trojice protihráčů. Mezi dvěma se prosmýkl, třetí ho nestihl, klička brankáři a Granlund rozevřel náruč pro spoluhráče. On rozhodl, on vytočil Quicka, který se u střídačky rozpřáhl a poslal svoji hůl do věčných lovišť. Nervy cloumaly i s Anžem Kopitarem.

Čtyřikrát prohrávali, nakonec vyhráli. „Myslím, že mnohokrát jsme viděli, že jsme se takto dokázali vrátit, takže každý ví, co můžeme udělat a není to velký problém. Samozřejmě bychom chtěli vést, ale někdy je to takhle," okomentoval vývoj zápasu hrdina, který vše ukončil.

„Nezáleží na tom, jestli jsme dali čtyři góly, když jsme jich pět dostali. Měli jsme několik problémů, ale Quick měl pár skvělých zákroků. Prostě to budeme muset dostat zítra," řekl po porážce útočník Nick Shore.

Reklama

Související témata: