Hlavní obsah

Mstitel Gudas se zastal spoluhráče. Na záda poslal kanadského bitkaře

Philadelphia/Praha

Tento zákrok si zasloužil potrestání, Čech se zastal spoluhráče. I takovou roli má v týmu Philadelphie hokejový obránce Radko Gudas, který shodil v posledním utkání NHL rukavice a šel do bitky. Proti němu stál Mark Borowiecki z Ottawy. Ten nakonec skončil na zádech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Philadelphie Radko Gudas.

Článek

Poslední minuta první třetiny, čas, kdy se Čech popral se sokem, který má v probíhající sezóně už dvanáct bitek. Gudas je proti sedmadvacetiletému Kanaďanovi slušňák, drží se na čísle tři podle serveru hockeyfights.com.

Šestadvacetiletý Čech se dlouho nerozmýšlel, když viděl zákrok u mantinelu, po kterém se sroloval spoluhráč Jordan Weal. Na modré útočné čáře s Borowieckim shodili rukavice a fanoušci se dočkali boxerské vložky, která ale dlouho netrvala.

Nejdříve si oba do souboje povyskočili, po pár ranách šel Gudas na kolena, ale rozhodčí byli ještě daleko a nestihli zakročit. Český bek se dokázal postavit, přetočil Kanaďana, který skončil na zádech. Poté už dohráli bitku muži v pruhovaném a Gudas zamířil do šatny. Spoluhráči ho na cestu poplácali a obránce Flyers se stihl ještě pozdravit s fanoušky. Philadelphia nakonec porazila Ottawu 3:2 po samostatných nájezdech.

Reklama

Související témata: