Hlavní obsah

Hokejisté Caroliny se tentokrát trofeje nedotkli, už se jim to jednou nevyplatilo

RALEIGH

Když hokejisté Caroliny Hurricanes vyhráli v noci ze čtvrtka na pátek sedmý rozhodující zápas nad Buffalem a postoupili do finále Stanley Cupu, nadšeně slavili. Těsně po zápase se všichni hráči shlukli kolem trofeje Prince z Walesu pro vítěze Východní konference NHL, ale nikdo se trofeje neodvážil dotknout natož pak ji třeba vítězoslavně zvedat nad hlavu. Z pověrčivosti.

Článek

V NHL platí nepsané pravidlo, že nad hlavu se má zvedat až Stanley Cup. Těšit se z trofeje pro vítěze jedné z konferencí soutěže (prakticky vítěze semifinále NHL) totiž údajně přináši smůlu. Před čtyřmi lety to byli právě hokejisté Caroliny, kdo tuto pověru ignorovali.

V sezóně 2001/02 pokořili Hurricanes ve finále Východní konference Toronto 4:2 na zápasy a po posledním utkání křepčili po ledě s trofejí Prince z Walesu, kterou získali poprvé v historii klubu. Ve finále Stanley Cupu pak ale vyhořeli, proti Detroitu vyhráli jediný zápas.

Někteří hráči ze současného týmu si to velmi dobře pamatovali a nyní chodili kolem trofeje s velkou opatrností. Všichni z týmu, i na rady starších borců, odolali pokušení si na ni alespoň sáhnout.

"Z minulosti dobře víme, že jsou tu ještě větší věci," řekl pro místní deník The News & Observer útočník Caroliny Kevyn Adams. "Nechceme zase zbytečně pokoušet osud. Já, Glen nebo Roddie už jsme si to zažili," připomněl 31letý hráč zklamání své a spoluhráčů Wesleyho a Brindamoura po prohraném finále Stanley Cupu v roce 2002.

Reklama