Hlavní obsah

Hašek stále věří, že si za Ottawu ještě zachytá

PRAHA

Hokejový brankář Dominik Hašek stále věří, že si ještě v NHL zachytá za Ottawu. Kanadský klub přitom o víkendu angažoval švýcarského gólmana Martina Gerbera a generální manažer John Muckler prohlásil, že s dalším působením šestinásobného vítěze Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře zámořské soutěže již nepočítá. Hodlá totiž spoléhat na dvojici Gerber, Ray Emery.

Článek

Muckler zámořským novinářům o víkendu řekl, že Haškovi již telefonicky vše sdělil a jednačtyřicetiletý český brankář z toho je zklamaný. Hrdina olympijských her v Naganě to však v rozhovoru pro ČTK nepotvrdil. "Toto zklamání v žádném případě nebudu komentovat, protože nevím, jaká má být pozice Martina Gerbera nebo spíše, jaká by případně měla být moje pozice. S Johnem Mucklerem v příštích dnech budu mluvit," uvedl Hašek prostřednictvím e-mailu.

Nastoupí Dominik Hašek ještě za Ottawu?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Fakt, že Senators angažovali Gerbera, se slavný odchovanec pardubického hokeje dozvěděl v neděli ráno od svého kamaráda. Moc jej to ale nezaskočilo. "Na padesát procent jsem s něčím podobným počítal," přiznal Hašek, který druhou polovinu uplynulé sezony vynechal kvůli svalovému zranění z olympiády v Turíně. Kvůli tomu chyběl Ottawě v play off a klub si začal hledat nového brankáře.

Řadu nabídek už dostal

Přesto Hašek věří, že se ještě do branky Senátorů postaví a jeho bohatá a úspěšná kariéra bude pokračovat. "Určitě by mě moc mrzelo, že bych nemohl ještě jednou bojovat o Stanley Cup. Kdo to na vlastní kůži nezažil, těžko může pochopit, jaké to je a co to pro hokejistu znamená," podotkl Hašek, který má momentálně statut volného hráče a může tak jednat i s dalšími kluby.

Řadu nabídek prostřednictvím svého agenta už i dostal. V minulosti ale několikrát prohlásil, že v Ottawě chce kariéru zakončit. Ne však na listině zraněných hráčů. "Nabídky jsou, ale já nyní nechci měnit dres," potvrdil Hašek. Rád by totiž dokončil práci, kvůli níž v roce 2004 do Ottawy přišel: dovést klub podruhé ve své kariéře k vítězství ve Stanleyově poháru. Poprvé se mu to povedlo před čtyřmi lety s Detroitem.

Šance reprezentovat na olympiádě se neodmítá

I když se v Turíně zranil už v desáté minutě prvního zápasu a sezona pro něj sezóna v únoru, ani s odstupem času startu na olympijském turnaji nelituje. "Kdyby člověk věděl, že se něco podobného stane a mužstvu prakticky nepomůžu, tak by samozřejmě volil jinak. To jsem ale nevěděl. A mít možnost reprezentovat na olympiádě je šance, která se v žádném případě neodmítá," zdůraznil Hašek.

Po dlouhé léčbě se již cítí dobře. Jezdí na kole a chodí plavat. Zda se ale v srpnu začne připravovat na novou sezonu na ledě, se rozhodne až v příštích dnech či týdnech.

Reklama

Související témata: