Hlavní obsah

Arizona povolala z farmy českého brankáře Langhamera

Glendale

Český hokejový brankář Marek Langhamer byl povolán z farmy v Tucsonu z AHL do prvního týmu Arizony a už v pátečním utkání NHL proti Los Angeles (3:2 v prodloužení) byl připravený na střídačce. Při zranění Anttiho Raanty kryl třiadvacetiletý rodák z Moravské Třebové záda Scottu Wedgewoodovi.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Radost hokejistů Arizony - ilustrační foto.

Článek

Langhamer se objevil v prvním týmu Coyotes už podruhé v sezóně a celkem absolvoval jako připravený náhradník tři duely v ročníku. V polovině října rovněž při Raantových zdravotních potížích byl přichystaný zaskočit za Louise Domingueho.

Langhamer v minulé sezóně v NHL debutoval a za Arizonu si připsal jeden start. Premiéry se po několika pobytech na střídačce dočkal 20. února, kdy v duelu proti Anaheimu nahradil v 45. minutě za stavu 3:1 otřesenou tehdejší jedničku Mikea Smithe a sedmi zákroky pomohl udržet výhru 3:2.

Arizona draftovala Langhamera v roce 2012 v sedmém kole na 184. pozici. Na farmě v tomto ročníku odchytal za Tucson jen tři duely s průměrem 1,59 obdržené branky na zápas a s úspěšností zákroků 94,7 procenta.

Reklama

Související témata: