Hlavní obsah

I po letech v NHL cítil Jágr před startem sezóny nervozitu

NEW YORK

I po letech v NHL na sobě nový kapitán hokejistů New Yorku Rangers Jaromír Jágr cítí při prvním utkání sezóny určitou nervozitu. "První zápas je vždy zvláštní, hlavně to čekání a představování hráčů. Všechno hrozně moc dlouho trvá," svěřil se českým novinářům po čtvrtečním vítězství nad Washingtonem, na němž se podílel brankou a asistencí. "Dnes to nebyla žádná výjimka," dodal.

Článek

Když zápas začne, přichází podle Jágra uvolnění. "Atmosféra byla (ve čtvrtek) hodně napjatá, a to představování hráčů... Fanoušci v New Yorku jsou blázni, takže to vzrušení před zápasem bylo obrovské," popsal náladu v týmu i v hledišti. Vždy pomůže, když se dá hned branka, celé mužstvo se pak uvolní, řekl ke svému mistrovskému kousku, kdy těsně poté, kdy bylo veřejně oznámeno jeho pověření kapitánskou funkcí, dal hned v 29. sekundě první branku do sítě Washingtonu.

Jágr nastoupil na led i přesto, že se ještě nedávno spekulovalo o tom, zda bude v úvodních zápasech kvůli operovanému ramenu vůbec startovat. Nakonec ale svoji formu potvrdil už ve dvou přípravných utkáních před začátkem NHL. "Rameno je v pohodě," řekl po vítězství nad Washingtonem 5:2 v šatně novinářům. Na odpověď, zda se v týmu, kde spolu s ním je celkem šest českých hokejistů, dají v české kolonii čekat nějaké změny, je podle něho ještě brzy. "Doufám, že budeme hrát tak dobře, že žádné změny nebudou potřeba," uvedl.

"Vše bude záležet na tom, jak budeme hrát. Jsem rád, že Češi, když přišli, hráli výborně," ocenil výkony krajanů. Zároveň ale nový kapitán připomněl i podíl všech nováčků. "Všichni kluci, kteří jsou tu noví, hráli skvěle a pomohli nám vyhrát," zdůraznil.

Nejlepší možný úvod

Branka Martina Straky, na niž mu přihrál novopečený kapitán hokejistů New Yorku Rangers Jaromír Jágr, zpečetila v poslední minutě čtvrteční vítězství Jezdců nad Washingtonem na konečných 5:2. "Museli odvolat brankáře, abych dal góla," smál se v kabině po úvodním utkání týmu v novém ročníku NHL autor poslední branky. S českým spoluhráčem Markem Malíkem se pak Straka shodl, že cílem týmu je zopakovat účast v play-off a dojít v něm tentokrát co nejdál.

Podle Straky nemohl první zápas Rangers v letošní sezóně zámořské hokejové ligy dopadnout lépe. "Hned na začátku jsme dali góla a hned ho dal náš kapitán! Takže lepší začátek se nám už nemohl povést," připomněl Straka úvod zápasu, v němž na první branku Rangers v novém ročníku NHL nahrál Jágrovi.

Letošní cíl Rangers je jasný, říká Straka: dostat se do play-off. Kdyby se to nepodařilo, považoval by to za velký neúspěch. V tomto ročníku chtějí Rangers navázat na úspěšnou loňskou sezónu, kdy se týmu podařilo pod novým vedením a s obměněnou sestavou po osmi letech vstoupit do boje o Stanleyův pohár, i když v play-off nakonec nepřešel přes první kolo.

I podle obránce Marka Malíka musí tým "myslet co nejvýš". "Musíme se dostat do play-off a odtud co nejdál," popsal ambice Rangers. Formu je třeba podle něho ještě doladit, protože v mužstvu je řada nováčků. "Dobře do systému zapadli a ukázali se dobře. Kdyby náhodou, tak máme z čeho brát. Takže zatím dobrý," zhodnotil Malík situaci v Rangers.

Reklama