Hlavní obsah

Ptáčka mrzí, že ani podruhé se Spartou v evropském finále neuspěl

PETROHRAD

Obránce František Ptáček jako jediný z hokejistů Sparty zažil už druhý neúspěch ve finále evropské soutěže mistrů. Nedělní prohra 2:5 s Metallurgem Magnitogorsk připomněla kapitánovi mužstva porážku 0:2 se stejným soupeřem v roce 2000 v Luganu.

Foto: ČTK/Michal Doležal

František Ptáček z domácí Sparty (vlevo) a Tomáš Rolinek z Pardubic - ilustrační foto.

Článek

"Právě proto mě ta prohra osobně mrzí ještě více. Sice se to tehdy hrálo trochu jinak, ale pořád to je evropská liga. Věřil jsem tomu, že vyhrajeme, i během zápasu. Říkal jsem si, že bych chtěl vyzkoušet něco jiného než být druhý. Škoda, že se to nepovedlo," litoval zkušený obránce v rozhovoru pro ČTK a deník Sport.

V současném kádru českého mistra pamatují osm let starou prohru i útočník Jiří Zelenka a obránce Jaroslav Nedvěd, kteří však v Petrohradu chyběli. Tehdejší brankář Petr Bříza je generálním manažer týmu. Ptáček však nebyl jediným pamětníkem, na druhé straně si na finále Evropské ligy pamatoval kapitán Metallurgu Vitalij Gusmanov.

Porážka nás stále mrzí, říká Ptáček

Sparta se bez ohledu na finálovou prohru postarala o největší klubový úspěch v novodobé historii českého hokeje. Další české týmu totiž v evropských konfrontacích tak daleko nikdy nedošly. "Každé úspěšné vystoupení dělá čest českému hokeji i každému hráči, který v týmu byl. Je to úspěch, po kterém by opět mohl český hokej poskočit nahoru. Porážka nás teď ale pořád ještě mrzí. Když člověk sahá po nejvyšším stupínku a nepovede se to, tak je zklamaný. Dojde nám to až později," uvedl Ptáček.

Na žádné velké rozjímání nad výsledkem na Super Six však Sparta nemá čas. V neděli zakončila sérii pěti zápasů v sedmi dnech, v pondělí se tým přesune do Prahy a ve středu a ve čtvrtek už ji čeká extraliga. Ptáček věří, že se s náročným programem on i jeho spoluhráči vyrovnají.

"V létě jsme trénovali jako šílenci, takže pokud není tělo zraněné nebo není něco naťuknutého, tak by si s tím mělo poradit. V pondělí večer se po návratu do Prahy vyjedeme v hale na kolech, v úterý potrénujeme a ve středu na to půjdeme," řekl kapitán nejlepšího českého celku uplynulých dvou sezón.

Reklama

Související témata: