Hlavní obsah

Jágr Teamu narušilo golfový turnaj počasí a zdravotní potíže

KONOPIŠTĚ

Pouze trojice statečných zástupců Jágr Teamu ve složení Michal Sivek a bratři Jaroslav a Petr Nedvědovi se ve čtvrtek zúčastnila druhého ročníku golfového turnaje na Konopišti. Zatažená obloha, občasné dešťové přeháňky nebo zdravotní problémy totiž další hokejové hvězdy odradily. Ta největší v podobě Jaromíra Jágra však dorazila alespoň na závěrečné vyhlášení vítězů.

Článek

Čerstvá posila ruského Avangardu Omsk se však nijak nehrnula ani do nahlášených tréninkových odpalů. "Já vám tady nebudu dělat kašpara jako loni," hlásil dopředu evidentně dobře naladěný Jágr. "Loni jsem řekl fotografům, že jim zapózuju u odpalu, tak jsem zapózoval, a pak napsala módní policie, jaký jsem trouba, že klidně hraju golf v džínách," dodal rozesmátý Jágr, na kterém už nebyla ani trochu znát nedávná nervozita z rozhodování o jeho hokejové budoucnosti.

Nakonec si však na odpaliště přece jen nakrátko stoupl. "Loni jsem tu odpaloval naposledy a od té doby jsem golf nehrál. Ale ještě jsem se zhoršil, to mě překvapilo," podivoval se naoko. Přestože loni prohlásil, že se bude golfu více věnovat, slovo nedodržel. V zámoří prý na golfovém hřišti nebyl ani jednou. "Možná jsem trochu línější, možná je to tím, že chci dát všechno hokeji, ale já si radši odpočinu, než abych vyrazil na golf," vysvětlil. Příčina ale může být i jinde. "Možná, kdyby mě to trošku víc chytlo a šlo mi to, ale já to odpaluju po dvou metrech. To by byl asi pěkný handicap," přiznal sebekriticky.

Greenu si naopak užíval Michal Sivek. Neodradilo ho ani zamračené počasí ani dešťové kapky, které místy padaly. "To mi vyhovuje," řekl novinářům. Místní hřiště prý dobře zná. "Hrál jsem tady už mockrát, i různé turnaje. Pro mě to je asi nejhezčí hřiště u nás. Teď se sem ale tolik nedostanu, není čas," dodal útočník pražské Sparty. Se svou golfovou formou příliš spokojený nebyl. "Dnes mám nové hole, tak jsem myslel, že to přijde samo, ale v holích to zjevně není," podivoval se při pohledu na golfové náčiní.

Ve skupině s ním měl být také útočník Nashvillu Martin Erat. "Tomu jsem volal, měl jít s námi, ale ten se z toho dočista..., tedy chci říct, že mu nebylo dobře," smál se Sivek. Marně by dnes na hřišti hledal i Martina Straku. "Ten má v Plzni asi hodně práce," dodal se šibalským úsměvem. Hokejový útočník se ze zámořské NHL definitivně vrátil a v mateřském klubu bude působit nejen v roli extraligového hráče, ale bude zastávat i funkci generálního manažera a jednatele

Zatímco fotbalová generalita rozhodovala v Praze o novém kouči fotbalové reprezentace, ten, který měl být podle mnohých hlasů nástupcem Karla Brücknera, piloval své golfové umění. "Jirko, tamhle pod tím stromem," navigoval Ivan Hašek bývalého hokejistu a dnes skauta Dallasu Jiřího Hrdinu, jemuž se míček zatoulal kousek za green. Návštěvníkům turnaje se mohl zdát tento obrázek výmluvně ironický, zejména poté, co se objevily zprávy o tom, že národní tým povede Petr Rada.

Reklama

  Slovensko - Německo dnes 16 : 20
20240510T16 : 20:00+0200
Slovensko vs. Německo
Slovensko vs. Německo
Slovensko
Německo
  Švýcarsko - Norsko dnes 16 : 20
20240510T16 : 20:00+0200
Švýcarsko vs. Norsko
Švýcarsko vs. Norsko
Švýcarsko
Norsko
  Švédsko - USA dnes 20 : 20
20240510T20 : 20:00+0200
Švédsko vs. USA
Švédsko vs. USA
Švédsko
USA
  Česko - Finsko dnes 20 : 20
20240510T20 : 20:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.