Hlavní obsah

Za nehodu pod vlivem alkoholu dostal Klepiš podmínku

ČESKÁ LÍPA

Hokejistu ruského Avangardu Omsk Jakuba Klepiše potrestal českolipský soud za automobilovou nehodu, kterou zavinil pod vlivem alkoholu. Klepiš ve svém BMW ujížděl u Doks před policisty a havaroval. Do vězení ale nepůjde, soud mu uložil osmiměsíční podmínku se zkušební dobou jeden a půl roku. Bývalý útočník pražské Slavie a český reprezentant nesmí podle rozsudku řídit motorové vozidlo dva a půl roku.

Zdemolovaný vůz BMW Jakuba Klepiše

Článek
Fotogalerie

Ve čtvrtek to řekla mluvčí českolipského soudu Zuzana Koldovská. "Klepišovi hrozily za ohrožování pod vlivem návykové látky až tři roky vězení," dodala Koldovská.

Rozsudek není pravomocný, soud ho vydal 20. července trestním příkazem a hokejistovi ho do Omsku ještě nedoručil. Až Klepiš rozsudek převezme, může se odvolat. Pak by se obžaloba projednávala v klasickém hlavním líčení.

Čtyřiadvacetiletý Klepiš zavinil nehodu v sobotu 5. července. Své BMW téměř zničil, nezranil ale ani sebe a ani nikoho jiného.

Policisté Klepišovi po havárii naměřili v dechu alkohol, Koldovská však odmítla uvést, kolik promile v sobě Klepiš měl. Hokejista po nehodě tvrdil, že před policisty neujížděl. Nevšiml si prý pokynu, kterým se ho snažili zastavit.

Reklama