Hlavní obsah

Výkonný výbor ČSLH si vyslechne návrhy na Síň slávy i od Haška

PRAHA

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje ve čtvrtek v Praze projednal přání Dominika Haška podílet se na fungování Síně slávy, která byla slavnostně založena při oslavách stého výročí tuzemského hokeje 4. listopadu a bylo do ní uvedeno prvních 41 osobností.

Článek

Hašek, který mezi oceněnými legendami také nechyběl, patřil mezi kritiky výběru, v kterém nebyla slavná jména jako Jaroslav Pouzar, Jaroslav Holík, Jiří Králík a další. "Dominik Hašek vyslovil přání se podílet na Síni slávy. Není sám, kdo tuto aktivitu vyvinul. Výkonný výbor rozhodl, že všichni včetně Dominika Haška budou vyslechnuti s náměty, jak by to mělo fungovat," řekl tiskový mluvčí svazu Pavel Bárta.

Osobnosti pro slavnostní uvedení do Síně slávy vybírala komise okolo čestného předsedy svazu Karla Guta. "Od hokejového vedení jsme měli za úkol vybrat maximálně 40 lidí ze stoleté historie s tím, aby byly v tomto počtu zastoupeny všechny generace. Síň slávy je otevřená společnost, do níž budou přicházet v příštích letech pravidelně další osobnosti našeho hokeje," vysvětlil v médiích Gut.

Haškovi se kritéria výběru nelíbila a prohlásil, že se bude snažit připravit průhledný systém výběru osobností. "Všechno svoje úsilí v příštích týdnech a měsících chci věnovat pouze téhle věci," citoval třiačtyřicetiletého gólman před týdnem deník Sport. "Vím, že při zakládání výběru a uvádění osobností do Síně slávy došlo k mnoha zásadním chybám, a považuji za svoje poslání tyto chyby napravit," řekl Hašek listu.

Výkonný výbor dnes také zhodnotil jako úspěšné vystoupení české reprezentace při poslední akci, kdy národní tým nejprve rozdrtil v Praze Slovensko 7:0 a potom skončil na turnaji Karjala v Helsinkách druhý. Zprávu z cesty v zámoří předložil kouč reprezentační dvacítky Marek Sýkora a vedení svazu se bude snažit vyřešit s Kladnem a Třincem možnost startu Jana Piskáčka, Tomáše Knotka a Tomáše Kundrátka na šampionátu. Brání jim v tom fakt, že odešli do Severní Ameriky bez souhlasu svých klubů.

Reklama