Hlavní obsah

Dramatický hokejbal s Indií na MS rozhodl Pospíšil gólem z půlky

PLZEŇ

Patnáct sekund dělilo v pondělí hokejbalisty Indie od nerozhodného výsledku 2:2, když se od červené čáry napřáhl obránce Jan Pospíšil a jeho vítězný projektil proplul až za brankáře Hundala. Česká republika tak zvítězila na domácím MS v Plzni 3:2 a připsala si druhou výhru ve skupině A, čímž si upevnila vedoucí pozici. "Nemířil jsem," přiznal obránce Pospíšil.

Foto: Zdeněk Vaiz

Hokejbalisté Indie před českou brankou

Článek

„V takových situacích už se ani nedá mířit, jen jsem věděl, kde je brána a snažil jsem se napálit míček co největší silou,“ přiznal po zápase autor vítězného gólu. „Od půlky už jsem branku dal, ale v tak důležitém střetnutí ještě ne,“ dodal Pospíšil, jenž ve 23. minutě zvyšoval na 2:0. „Řekli jsme si, že musíme mít hlavy nahoře a bojovat až do konce, vyplatilo se,“ oddechl si.

Velký kámen ze srdce spadl také trenérovi národního mužstva Leoši Rakovi. „Opět nás trápila slabá produktivita,“ žehral Rak, jehož svěřenci stejně jako v prvním utkání vstupovali do třetí patnáctiminutovky s dvougólovým vedením. „Minutový zkrat nás málem stál zápas,“ připomněl dva slepené góly Indie v rozmezí od 35. a 37. minuty.

A mohlo být hůř. Čtyři minuty před koncem český tým zatlačil soupeře do pásma, ale do brejku ujel Harpreet Kalkat, jenže jeho samostatný nájezd zlikvidoval Filip Šindelář. „Neprovedl ten nájezd úplně nejlépe, takže jsem si věřil,“ uvedl po zápase Šindelář, jenž nahradil Petra Šulana, který vychytal proti Švýcarsku čisté konto. „Filip dokázal, že je platným členem kádru,“ pochválil svého svěřence kouč Rak.

Indové zápas nezabalili

„Kdybychom tu šanci využili, tak bychom byli velmi blízko výhře,“ litoval hostující trenér Ranbir Singh. „Ale odehráli jsme fantastický zápas a dokázali jsme se do něj vrátit, přestože jsme prohrávali o dva góly,“ potěšilo indického lodivoda. Také český trenér měl radost, že Indové utkání nezabalili a prověřili jeho mužstvo více než Švýcarsko. „I přes hektický závěr jsme vyhráli zaslouženě,“ konstatoval Rak.

Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen pondělní novic v týmu Jan Příhoda, který si připsal asistenci na úvodní gól kapitána Nováka. „Týmy jako Portugalsko nebo Indie jsou každým rokem lepší, jsou technicky i fyzicky velmi vyspělý,“ všiml si Příhoda. „My však byli kompaktnější, více jsme chtěli a zápas urvali,“ radoval se.

Proti úternímu soupeři Slovensku očekávají domácí reprezentanti ještě tužší bitvu, přestože Slováci s Indií prohráli 3:4. „Slováci Indii podcenili, výsledek mě přikvapil, ale výkon nikoliv,“ nechal se slyšet Rak. „Rivalita se Slovenskem bude v zápase znát, žádné zápasy s nimi nebyly jednoduché,“ uvědomuje si Rak a těší se na podporu v hledišti, kam v pondělí zavítalo 2025 diváků. „Doufám, že se hráči uklidní a protrhnou střeleckou smůlu,“ přeje si reprezentační kouč před úterní bitvou.

Reklama

Související témata:
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko