Hlavní obsah

Čeští in-line hokejisté na úvod MS zdolali Kanadu 4:3

VARESE

Čeští in-line hokejisté vstoupili do mistrovství světa organizace FIRS v italském Varese těsnou výhrou nad Kanadou 4:3, když všechny branky padly v prvním poločase. Dvěma góly se na vítězství podílel obránce Rostislav Klesla, hráč Columbusu v NHL. Druhý zápas v základní skupině B čeká tým trenéra Daniela Tvrzníka v úterý od 16:30 proti Německu, které remizovalo s Francií 6:6.

Článek

Českému týmu se vstup do utkání nevydařil a prohrával 0:2, ale dokázal se s nepříznivým úvodem vyrovnat. Ve čtvrté minutě dostal Kanadu do vedení v oslabení Hammond a za 37 vteřin zvýšil French. Za necelou minutu ale skóroval v přesilovce Vlček, který byl původně v nominaci jako náhradník, ale nakonec na turnaj odcestoval také.

Za 66 vteřin vyrovnal po Vlčkově akci Šinágl a pak se prosadil dvakrát Klesla. Po přihrávkách Vozdeckého se trefil v 9. minutě v přesilovce a ve 14. minutě a rozhodl o vítězství. Kanaďané na konci prvního poločasu už jen zkorigovali na 3:4 díky Schulzovi. V druhém dějství se na stavu nic nezměnilo, gólman Altrichter ani jeho protějšek Leggat už víckrát neinkasovali.

MS v in-line hokeji organizace FIRS ve Varese (Itálie):
Skupina B:
Česká republika - Kanada 4:3 (4:3)
Branky: 9. a 14. Klesla, 6. Vlček, 7. Šinágl - 4. Hammond, 5. French, 20. Schulz.
Francie - Německo 6:6 (3:5).
Skupina C:
Španělsko - Japonsko 10:1 (6:1), Austrálie - Belgie 3:1 (3:1).
Skupina D:
Mexiko - Kolumbie 2:4 (2:2), Korea - Venezuela 8:2 (6:0).

Reklama